ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Rhysida ransomware αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο PGCPS

Η ομάδα Rhysida ransomware αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης στο PGCPS

Η νεοσύστατη ομάδα hacking Rhysida δηλώνει υπεύθυνη για την επίθεση που έλαβε χώρα στις 14 Αυγούστου στην σχολική περιοχή County Public Schools του Prince George (PGCPS) του Maryland στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε exploit για Juniper firewall bugs που επιτρέπουν επιθέσεις RCE

Η ομάδα πρόσθεσε τη σχολική περιφέρεια του Μέριλαντ στο dark web site με τις διαρροές την Παρασκευή, μόλις τρεις μέρες πριν οι μαθητές επιστρέψουν στα μαθήματα για το σχολικό έτος 2024-25.

Το County Public School System (PGCPS) του Prince George, ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά διαμερίσματα των Ηνωμένων Πολιτειών, δέχθηκε κυβερνοεπίθεση στις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου.

Η περιοχή υποστηρίζει ότι μόνο περίπου 4.500 λογαριασμοί χρηστών από τους 180.000 επηρεάστηκαν, περισσότεροι από αυτούς αφορούν λογαριασμούς προσωπικού. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι ευαίσθητα δεδομένα από αυτούς τους παραβιασμένους λογαριασμούς έχουν τεθεί προς πώληση στη διαρροή ιστοτόπου της Rhysida – όλα αυτά για 15 Bitcoin ή περίπου 390.000 δολάρια.

Η ομάδα Rhysida φαίνεται να δημοπρατεί μια σημαντική ποσότητα κλεμμένων δεδομένων από τη διαρροή, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, διπλωμάτων οδήγησης και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, αλλά δεν έχει αναρτήσει συγκεκριμένο ποσό.

Η δημοπρασία πρόκειται να λήξει έξι ημέρες από την Παρασκευή, σύμφωνα με το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης που αναφέρεται για το PGCPS.

Δείτε επίσης: PurFoods / Mom’s Meals: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,2 εκατομμύρια άτομα

Ο δήμος έχει αναρτήσει ενημερώσεις σχετικά με τη διακοπή του δικτύου στην ιστοσελίδα του, η τελευταία από τις 18 Αυγούστου, πριν η ομάδα των χάκερ ανακοινώσει τον δήμο ως το τελευταίο της θύμα.

Σχεδόν αμέσως μετά την ενημέρωση για την παραβίαση, το PGCPS ανέφερε ότι ζήτησε από όλους τους χρήστες του συστήματος να αλλάξουν τους κωδικούς τους ως μέτρο προφύλαξης.

Οι μαθητές θα πρέπει επίσης να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους κατά την πρώτη εβδομάδα του σχολείου, από τις 28 Αυγούστου, αν και ο δήμος ανέφερε ότι τα κύρια συστήματα για τη διοίκηση και τη μαθητική πληροφορία δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το συμβάν.

Το PGCPS ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με οποιονδήποτε έχει πληγεί από το περιστατικό τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης: QakBot, SocGholish και Raspberry Robin: Οι πιο δημοφιλείς malware loaders του 2023

Η σχολική περιφέρεια Prince George County έχει πάνω από 200 σχολεία και κέντρα, περισσότερους από 133.000 μαθητές και σχεδόν 20.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Το Cybernews έχει επικοινωνήσει με το PGCPS για σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένει απάντηση.

Πηγή πληροφοριών: cybernews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS