ΑρχικήsecurityΗ Bangkok Post δέχτηκε επίθεση ransomware

Η Bangkok Post δέχτηκε επίθεση ransomware

Η Bangkok Post ήταν μεταξύ των 300 θυμάτων μιας επίθεσης ransomware.

Ο ιστότοπος της Bangkok Post δεν ήταν προσβάσιμος για το μεγαλύτερο μέρος της Τετάρτης, μαζί με τους ιστότοπους εκατοντάδων άλλων χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου, λόγω μιας σπάνιας επίθεσης ransomware, σύμφωνα με τον μακροχρόνιο πάροχο υπηρεσιών της.

Δείτε επίσης: Νέες PyLoose malware επιθέσεις στοχεύουν cloud workloads

Η εταιρεία Internet Thailand (Inet) Plc ανέφερε την Τετάρτη ότι δέχθηκε για πρώτη φορά επίθεση ransomware στο σύστημα διαχείρισης του hypervisor της, επηρεάζοντας 300 από τους 2.500 πελάτες της. Στόχος της εταιρείας ήταν να έχει αποκαταστήσει πλήρως τις υπηρεσίες προς τους επηρεαζόμενους μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Είναι η πρώτη φορά που η Inet αντιμετωπίζει επίθεση κυβερνοασφάλειας τέτοιου μεγέθους, η οποία απαιτεί την αποκατάσταση των συστημάτων των πελατών της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Inet Morragot Kulatumyotin.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις Crypto ransom αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023

Οι αναγνώστες της Bangkok Post δεν είχαν πρόσβαση στον ιστότοπο και το προσωπικό δεν μπορούσε να ενημερώσει το περιεχόμενό του από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έως λίγο μετά τις 7:30 μ.μ.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Internet Wanchai Vach-Shevadumrong δήλωσε ότι ένας χάκερ απέκτησε τα διαπιστευτήρια ενός υπαλλήλου, ενώ ο υπάλληλος εργαζόταν εξ αποστάσεως.

“Έχουμε εντοπίσει 300 πελάτες που έχουν πληγεί σε σύνολο 2.500”, δήλωσε ο κ. Wanchai.

Επέμεινε ότι η εταιρεία διέθετε συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης, εξαλείφοντας την ανάγκη καταβολής λύτρων. Διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι τα δεδομένα τους δεν θα χαθούν, αλλά η διαδικασία εκκαθάρισης και αποκατάστασης θα πάρει κάποιο χρόνο.

Πηγή πληροφοριών: bangkokpost.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS