ΑρχικήsecurityWH Smith: Επλήγη από κυβερνοεπίθεση

WH Smith: Επλήγη από κυβερνοεπίθεση

Η WH Smith, μια εταιρεία λιανικής πώλησης υψηλής ποιότητας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έπεσε θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα οι χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμπιστευτικά δεδομένα της.

WH Smith

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία λιανικής πώλησης αποκάλυψε ότι τα εμπιστευτικά δεδομένα που ανήκαν σε εργαζόμενους – τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν – είχαν παραβιαστεί από κακόβουλους χάκερ.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι εμπορικές της δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το hack και διευκρίνισε ότι ο ιστότοπός της, οι λογαριασμοί πελατών και οι βάσεις δεδομένων βρίσκονται σε ασφαλή συστήματα χωριστά το ένα από το άλλο.

Η WH Smith ανέλαβε γρήγορα δράση μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό. Στη συνέχεια, διεξήχθη ενδελεχής έρευνα με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης για να διασφαλιστεί ότι ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και ότι οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν αναλόγως.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και η διεθνής ταχυδρομική υπηρεσία της Royal Mail έγινε πρόσφατα το τελευταίο θύμα τέτοιας κακόβουλης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκτεταμένη διαταραχή.

Τον Ιανουάριο, η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης JD Sports εξέδωσε μια ανησυχητική προειδοποίηση: περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν υποστεί παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, όπως διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Τον περασμένο μήνα, η WHSmith Travel ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση της πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα όλων των εποχών, παρά την ύφεση των πωλήσεων λόγω του Covid-19.

Δείτε επίσης: Η Aruba Networks διορθώνει έξι κρίσιμες ευπάθειες στο ArubaOS

Δείτε επίσης: Iron Tiger: Δημιουργούν Linux έκδοση του custom malware τους

Η εταιρεία WH Smith είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εμβληματικά καταστήματα λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρύθηκε το 1792 και από ένα μικρό βιβλιοπωλείο εξελίχθηκε σε έναν διεθνή γίγαντα λιανικής πώλησης. Σήμερα, διαθέτει περισσότερα από 1.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, με τα καταστήματα της στον κεντρικό δρόμο να πωλούν βιβλία, χαρτικά, περιοδικά και πολλά άλλα.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS