ΑρχικήsecurityBTC.com hacked: Hackers έκλεψαν crypto αξίας $ 3 εκατομμυρίων

BTC.com hacked: Hackers έκλεψαν crypto αξίας $ 3 εκατομμυρίων

BTC.com hacked: Η BTC.com, ένα παγκοσμίως γνωστό crypto mining pool, ανέφερε ότι έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης με αποτέλεσμα hackers να κλέψουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (crypto assets) αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ανήκαν τόσο σε πελάτες όσο και στην ίδια την εταιρεία.

BTC.com crypto

Η BTC.com είναι το έβδομο μεγαλύτερο cryptocurrency mining pool παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Είναι θυγατρική της BIT Mining Limited. Η BIT Mining (BTCM) είναι μια κορυφαία cryptocurrency mining εταιρεία με γνώμονα την τεχνολογία. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν το cryptocurrency mining, το mining pool, τη λειτουργία data center και την κατασκευή miners.

Δείτε επίσης: Χάκερ λέει ότι πουλάει τα data 400 εκατ. χρηστών του Twitter

BTC.com hacked: Ορισμένα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία έχουν ήδη ανακτηθεί

Σε ένα δελτίο τύπου, η μητρική της BTC.com δήλωσε ότι κατά την επίθεση κλάπηκαν crypto αξίας περίπου 700.000 δολαρίων που ανήκουν σε πελάτες και 2,3 εκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στην εταιρεία.

Μετά τον εντοπισμό της επίθεσης στις 3 Δεκεμβρίου 2022, η BTC.com ανέφερε γρήγορα την επίθεση στους αξιωματούχους επιβολής του νόμου στη Shenzen της Κίνας.

Στον απόηχο της κλοπής, η εταιρεία είχε την τύχη να ανακτήσει μέρος των κλεμμένων crypto assets, αν και δεν έχει ακόμη μοιραστεί το ακριβές ποσό.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2022, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα, άρχισαν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία και είχαν ζητήσει βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες“, πρόσθεσε η BTC.com.

Η Εταιρεία θα καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάκτηση των κλεμμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων“.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκε το νέο info-stealer malware RisePro

BTC.com hacked

BTC.com hacked: Δεν υπάρχει πληροφόρηση για πιθανή κλοπή δεδομένων

Η BTC.com αναφέρει ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι παρόμοιες επιθέσεις δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον και ότι οι δραστηριότητές της θα παραμείνουν αλώβητες.

Όπως λέει και στην ανακοίνωσή της, μετά την ανακάλυψη αυτής της κυβερνοεπίθεσης, η εταιρεία υιοθέτησε νέα τεχνολογικά μέτρα για να εμποδίζει πιο αποτελεσματικά την πρόσβαση hackers στα συστήματά της.

Δείτε επίσης: Επίθεση EarSpy παρακολουθεί τηλέφωνα Android μέσω αισθητήρων κίνησης

Η BTC.com συνεχίζει αυτήν τη στιγμή τις δραστηριότητές του ως συνήθως και εκτός από τις υπηρεσίες digital asset, οι υπηρεσίες κεφαλαίων των πελατών της δεν επηρεάζονται“.

Παραμένει άγνωστο πώς οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τα crypto των πελατών και της BTC.com, ενώ επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα αν κλάπηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS