ΑρχικήinetGoogle Maps down ξαφνικα!

Google Maps down ξαφνικα!

Η εφαρμογή Google Maps σταμάτησε να λειτουργεί το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, ξαφνικά για πολυ μεγάλο αριθμό χρηστών παγκοσμίως. Το blackout της εφαρμογής δημιούργησε δύσκολίες στην εύρεση οδηγιών για οδήγηση, περπάτημα, ποδηλασία και τρόπους μεταφοράς.

Google maps

Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τη διακοπή με μια δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξήγησε: "Βλέπουμε αναφορές για δυσκολίες πρόσβασης σε ορισμένες υπηρεσίες των Χαρτών Google και της Πλατφόρμας Χαρτών Google. Η ομάδα μας ερευνά και εργάζεται για να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό."

Η πρόσβαση ήταν αδύνατη σε μεγάλο αριθμό χρηστών παγκοσμίως, ενώ δεν ήταν εφικτή η χρήση των χαρτών της Google ούτε στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή έδειχνε μια μαύρη οθόνη με ένα μήνυμα που έλεγε: "Λυπούμαστε! Αλλά δεν μπορούμε να δείξουμε τίποτα σε αυτή τη σελίδα αυτή τη στιγμή. Δοκιμάστε ξανά αργότερα".

Google Maps

Μια καταιγίδα από tweets από οργισμένους χρήστες που ξαφνικά δεν μπορούσαν να λάβουν ακριβείς οδηγίες από τους Χάρτες Google, και αρνητικές αναφορές εμφανίστηκαν σε όλο το διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες χρησιμοποίησαν το Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους και να κάνουν αστεία/memes εις βάρος της Google.

Χαρτες Google

Οι Χάρτες Google είναι μια απαραίτητη εφαρμογή πλοήγησης για τις μετακινήσεις . Το G Suite Dashboard της Google ανέφερε στο Twitter ότι το πρόβλημα επιλύθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατα την διάρκεια της διακοπής οι χρήστες που επηρεάστηκαν δεν είχαν πρόσβαση στους Χάρτες Google ούτε απο την κινητή συσκευή ούτε απο προγράμματα περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας τους.

Η χρήση των Χαρτών Google χωρίς σύνδεση δεδομένων μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο blackout που συνέβει χωρίς πρόβλημα. Όμως στην περίπτωση του Google Maps offline mode, οι χρήστες ΔΕΝ μπορούν να λαμβάνουν ζωντανές ενημερώσεις για την κυκλοφορία ενώ οτιδήποτε χρειάζεται να αναζητηθεί online δεν θα λειτουργεί, εκτός εάν ο χρήστης έχει κατεβάσει προηγουμένως τις πληροφορίες.

Το Apple Maps, ένας ανταγωνιστής των Χαρτών Google, δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Εν τούτοις οι χρήστες δεν χρησιμοποιήσαν την εναλλακτική λύση της Apple καθόλη την διάρκεια του Blackout.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS