ΑρχικήsecurityBroward Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,3 εκατομμύρια άτομα

Broward Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,3 εκατομμύρια άτομα

Το Broward Health, ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με έδρα τη Φλόριντα, αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 1.357.879 άτομα.

Ο οργανισμός προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών σε περισσότερες από τριάντα τοποθεσίες και δέχεται περισσότερες από 60.000 εισαγωγές ετησίως.

Δείτε επίσης: Κακόβουλο Telegram installer εγκαθιστά το Purple Fox malware σε μολυσμένα μηχανήματα

Broward Health Παραβίαση δεδομένων

Το Broward Health αποκάλυψε μια κυβερνοεπίθεση, που έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου 2021. Ένας εισβολέας μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο του νοσοκομείου και στα δεδομένα ασθενών και υπαλλήλων.

Ο οργανισμός φαίνεται να ανακάλυψε την εισβολή τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου, και ειδοποίησε αμέσως το FBI αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν αμέσως και κλήθηκαν να αλλάξουν τα user passwords τους. Επιπλέον, το Broward Health προσέλαβε έναν τρίτο εμπειρογνώμονα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσει στις έρευνες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικές και ιατρικές πληροφορίες ασθενών, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν: πλήρες όνομα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικές πληροφορίες και ιστορικό, στοιχεία για την κατάσταση υγείας, θεραπεία και διάγνωση, οικονομικές ή τραπεζικές πληροφορίες και αριθμό άδειας οδήγησης.

Δείτε επίσης: Η ransomware συμμορία Lapsus$ “χτύπησε” την media εταιρεία Impresa

Το Broward Health επιβεβαιώνει ότι οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στα παραπάνω δεδομένα, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αυτά τα δεδομένα με κάποιο τρόπο.

Η παραβίαση έγινε μάλλον μέσω ενός τρίτου παρόχου στον οποίο επετράπη η πρόσβαση στο σύστημα για την παροχή των υπηρεσιών του.

Σε απάντηση σε αυτό το περιστατικό, το Broward Health λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών. Αυτά περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη έρευνα, την επαναφορά κωδικών πρόσβασης, ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε όλη την επιχείρηση και εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για όλους τους χρήστες των συστημάτων“, εξηγεί το Broward Health στην ειδοποίηση σχετικά με την παραβίαση δεδομένων.

Δείτε επίσης: Microsoft: Επείγουσα επιδιόρθωση για σφάλμα του 2022 στο Exchange

Λόγω της κρίσιμης φύσης των εκτεθειμένων δεδομένων, οι αποδέκτες των ειδοποιήσεων πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να είναι προσεκτικοί με τα emails και τα μηνύματα που λαμβάνουν. Τα στοιχεία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω επιθέσεις (phishing κλπ).

Επιπλέον, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης προσφέρει υπηρεσίες εντοπισμού κλοπής ταυτότητας και προστασίας μέσω της Experian, στα άτομα που επηρεάζονται.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS