ΑρχικήinetEdge με βάση το Chromium στις 15 Ιανουαρίου του 2020

Edge με βάση το Chromium στις 15 Ιανουαρίου του 2020

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι ο νέος περιηγητής Edge με βάση το Chromium θα είναι διαθέσιμος από τις 15 Ιανουαρίου του 2020. Επίσης στις αρχές Νοεμβρίου δήλωσαν ότι ο νέος Edge θα συνδυαστεί με τα Windows 10 αμέσως μετά την ημερομηνία διαθεσιμότητας, αν και αυτό θα συμβεί σταδιακά.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία θα διαθέσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κυκλοφορία του Edge στα Windows 10.Edge

Η βασισμένη στον Chrome έκδοση του Edge δεν θα ακολουθεί τις εκδόσεις των Windows, όπως ανέφερε η εταιρεία. Η Microsoft θα διαθέτει το νέο Edge αυτόματα μέσω του Windows Update για όλους τους υπολογιστές που τρέχουν ήδη με Windows 10 1709 ή κάποια νεότερη έκδοση.

Σημειώσεις της Microsoft για τον Edge:

Η επόμενη έκδοση του Microsoft Edge θα διαθέτει πιο συχνές και πιο ευέλικτες δυνατότητες ενημέρωσης. Επειδή οι εκδόσεις προγραμμάτων περιήγησης δεν θα δεσμεύονται στις κύριες εκδόσεις των Windows, θα γίνουν αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα για να διασφαλιστεί ότι η επόμενη έκδοση του Microsoft Edge θα ταιριάζει απρόσκοπτα στα Windows. Ως εκ τούτου, οι ενημερώσεις δυνατοτήτων θα κυκλοφορούν σε έναν κύκλο 6 εβδομάδων (περίπου.) Οι ενημερώσεις ασφαλείας και συμβατότητας θα αποστέλλονται όποτε απαιτείται.

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει επίσης και ένα Blocker Toolkit για το νέο Edge για τις εταιρείες που επιθυμούν να μπλοκάρουν την αυτόματη ανάπτυξη του νέου Edge. (Αυτό το Blocker Toolkit θα μπορεί να τρέχει και σε συστήματα Windows 10 Home από τους διαχειριστές.) Το Blocker Toolkit δεν θα εμποδίζει τη χειροκίνητη εγκατάσταση της νέας εφαρμογής που βασίζεται στο Chromium.

Η Microsoft άρχισε να λειτουργεί και επίσημα το νέο store για τα Microsoft Edge Addons για όλους τους προγραμματιστές στις 16 Δεκεμβρίου. Έτσι οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλλουν τις επεκτάσεις που αναπτύσσουν μέσω του Partner Center Developer Dashboard.

Ο Chromium είναι μια εφαρμογή περιήγησης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται σαν βάση από πάρα πολλούς προγραμματιστές προγραμμάτων περιήγησης, όπως τα Google, Vivaldi, Opera, Yandex, Brave και πολλά άλλα. Παράλληλα με την κυκλοφορία του Chrome το 2008, η Google κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα του Chrome σαν ανοιχτό κώδικα, και γεννήθηκε το Chromium.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS