ΑρχικήinetFirefox Premium έρχεται τον Οκτώβριο με VPN και Cloud

Firefox Premium έρχεται τον Οκτώβριο με VPN και Cloud

Η Mozilla θα ξεκινήσει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που θα ονομάζεται Firefox Premium. Η επερχόμενη υπηρεσία θα προσφέρει στους χρήστες αρκετά πλεονεκτήματα, όπως αποθήκευση στο cloud και υποστήριξη VPN.

Μάλλον είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία Firefox Premium δεν σημαίνει ότι η Mozilla θα χρεώνει την απλή χρήση του Firefox, αλλά φαίνεται να αναζητά μια εναλλακτική πηγή εσόδων. Μια συνδρομητική  υπηρεσία με τον browser και πολλά extra φαίνεται να είναι η λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Mozilla.

Firefox Premium

Τα νέα κυκλοφόρησαν από τον CEO της Mozilla Chris Beard στο γερμανικό περιοδικό T3N, όπου ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά, η συνδρομητική υπηρεσία Firefox Premium θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο. Μέχρι τον Οκτώβριο κι αν όλα πάνε καλά, μάλλον θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε beta εκδόσεις. 

Η τιμή της νέας υπηρεσίας δεν αναφέρθηκε πουθενά, αλλά θα υπάρχει και μια δωρεάν έκδοση με περιορισμούς στον αποθηκευτικό χώρο και το bandwidth του VPN.

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα κύρια σημεία προώθησης της επερχόμενης υπηρεσίας θα είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής στην καθημερινή σας περιήγηση στο διαδίκτυο.

Δεν γνωρίζουμε αν η ιδέα της Mozilla, επιτύχει τον στόχο της, λόγω του περιορισμένου user base της εταιρείας. Ο Firefox είναι ο browser που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή τρέχει περίπου στο 10% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη ο  Google Chrome, είναι το νούμερο ένα, και τρέχει στο 67% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι χρήστες του Firefox είναι μόνο στο 10% σε παγκόσμιο επίπεδο, και βέβαια πολλοί είναι θα αυτοί που θα προτιμήσουν τις δωρεάν και περιορισμένες υπηρεσίες των επερχόμενων Premium πακέτων.

________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS