Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 04:50
Αρχική inet Meltdown και Specter: Linux 4.15 Κερδισμένοι οι χρήστες του Linux

Meltdown και Specter: Linux 4.15 Κερδισμένοι οι χρήστες του Linux

Linux 4.15: Μετά τις πρώτες αντιδράσεις από την εμφάνιση των Meltdown και Specter, ήρθαν και οι πρώτες επιδιορθώσεις. Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτά τα patches θα επιβραδύνουν τα συστήματά μας, αλλά, τουλάχιστον για το Linux, αυτές οι επιβραδύνσεις μπορεί να μην είναι τόσο εμφανείς όσο πιστεύαμε ότι θα ήταν.Linux 4.15

Ο Greg Kroah-Hartman, προγραμματιστής του Linux kernel, δήλωσε ότι ο πιο πρόσφατος πυρήνας του Linux, 4.15 είναι κατά 7-9% ταχύτερος από ό, τι η έκδοση που κυκλοφόρησε την 30η Απριλίου του 2017, η έκδοση του 4,17 του 2017.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι, με το KPTI (Kernel page-table isolation),  η έκδοση 4.14 είναι 1- με 2% πιο αργή από την 4.11.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε ο Kroah-Hartman:

“Έτσι λοιπόν, είμαστε ακριβώς πίσω από το σημείο που ξεκινήσαμε, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι καλά, καθώς οι πρόσφατες αλλαγές που έφερε το Meltdown δεν είναι πραγματικά και τόσο πρόβλημα”.

Φυσικά, “οι προγραμματιστές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να καταφέρουν αυτή την αύξηση του 7-9 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μπορεί να μην είναι και τόσο ευτυχισμένοι”.

Εν τω μεταξύ, στο Phoronix, ένας δικτυακός τόπος που ειδικεύεται στο benchmarking του Linux, ο Michael Larabel, ιδιοκτήτης και developer, βρήκε – σε μια πρόσφατη δοκιμή των Linux Kernels (Linux 4.0 έως 4.15) – ότι ενώ υπάρχουν “κάποιες κάμψεις κατά τη χρήση του Linux 4.15 Kernels … τουλάχιστον σε μερικά από τα συγκριτικά σημεία, οι επιδόσεις από το Linux 4.15 δεν βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουμε δει στις συγκριτικές αξιολογήσεις αυτών των εκδόσεων των τελευταίων τριών ετών.”

Ο Kroah-Hartman κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “αν χρησιμοποιείτε κάποια παλιά έκδοση Kernel (δηλαδή μια από τις 3.10.y, 4.4.y ή 4.9.y), αυτή είναι εντελώς διαφορετική ιστορία.”

“Αλλάξτε σε νεότερη έκδοση και συγκρίνετε!”

Εδώ να προσθέσουμε, ότι ανεξάρτητα με την βελτίωση της απόδοσης, οι ευπάθειες Meltdown και Specter θα πρέπει να επιδιορθωθούν.

Meltdown και Specter: Θα συμβούν ξανά …και ξανά

Ας αναφέρουμε όμως ότι και η Intel καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο… για να μην την πληρώνουν οι προγραμματιστές του κάθε λειτουργικού συστήματος που κυκλοφορεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.