ΑρχικήsecurityZombieLoad επίθεση: Δεν επηρεάζει την απόδοση των παιχνιδιών

ZombieLoad επίθεση: Δεν επηρεάζει την απόδοση των παιχνιδιών

ZombieLoad: Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακαλύφθηκε μια νέα ευπάθεια στους επεξεργαστές της Intel που επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες μέσω της CPU του υπολογιστή. Μορφοποιημένη Microarchitectural Data Sampling ή MDS από την Intel, χρησιμοποιεί την τεχνολογία εκτέλεσης που χρησιμοποιείται από τους επεξεργαστές της Intel, για τη βελτίωση της απόδοσης.

Το ZombieLoad, μια από τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις, εξαρτάται από τα προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας και οι επιδιορθώσεις μπορούν να μειώσουν την απόδοση κατά  40% ανάλογα με το φόρτο εργασίας σας.

ZombieLoad

Ευτυχώς, η απόδοση του παιχνιδιού δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις επιθέσεις του MDS ZombieLoad ή τις μεταβολές τους. Μια σειρά δοκιμών που πραγματοποίησε η Phoronix στο RX Vega 64 και το GTX 1080Ti σε Linux (η ευπάθεια δεν έχει επιδιορθωθεί στις περισσότερες εκδόσεις του Linux) δείχνει μείωση της απόδοσης κατά 1%.

Παρουσιάζοντας τα ίδια μοτίβα με τα σημεία αναφοράς της CPU, η μείωση απόδοσης αυξάνεται σε βαρύτερα workloads. Η Phoronix θα διεξάγει περαιτέρω δοκιμές σε συστήματα χαμηλού επιπέδου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS