ΑρχικήsecurityΗ Βόρεια Κορέα έχει αποκτήσει εκατομμύρια δολάρια μέσω hacking

Η Βόρεια Κορέα έχει αποκτήσει εκατομμύρια δολάρια μέσω hacking

ΚορέαΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποκάλυψε πρόσφατα, στην ετήσια έκθεσή του, ότι η Βόρεια Κορέα κάνει διαδικτυακές επιθέσεις και χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain για να αποκτήσει ξένο συνάλλαγμα και να αποφύγει οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με το Nikkei Asia Review.

Πριν από την έκθεση του συμβουλίου, μια ομάδα ειδικών δήλωσε ότι η χώρα βρισκόταν πίσω από το hacking περίπου 670 εκατομμυρίων δολαρίων ξένου συναλλάγματος και cryptocurrency κατά τα έτη 2015-2018.

Αν και η Βόρεια Κορέα χακάρει διάφορες ξένες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις από το 2015, φαίνεται πως έχει αποκτήσει τα περισσότερα χρήματά της την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει χακάρει επιτυχώς αρκετές ασιατικές υπηρεσίες cryptocurrency τουλάχιστον 5 φορές, κλέβοντας συνολικά 571 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μια εξειδικευμένη στρατιωτική μονάδα της Βόρειας Κορέας.

Tον Ιανουάριο του 2018, η ιαπωνική υπηρεσία cryptocurrency, Coincheck, έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα να χάσει cryptocurrency αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιαπωνία υπέστη άλλη μια διαδικτυακή επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2018 κατά την οποία έχασε 60 εκατομμύρια δολάρια.

Η Νότια Κορέα έχει επίσης πέσει θύμα hacking και υποψιάζεται ότι υπεύθυνη είναι η Βόρεια Κορέα. Παράδειγμα αποτελεί η δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Interpark, όπου οι προσωπικές πληροφορίες 10 εκατομμυρίων χρηστών τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω διαδικτυακών επιθέσεων. Οι χάκερ ζήτησαν 2,7 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επιστρέψουν τα κλεμμένα δεδομένα.

Αποφυγή οικονομικών κυρώσεων

Σύμφωνα με την επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε την τεχνολογία blockchain για να καλύψει τα ίχνη της και να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Nikkei Asia Review, η επιτροπή του ΟΗΕ δήλωσε:

“Το Cryptocurrency παρέχει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας περισσότερους τρόπους για να αποφύγει τις κυρώσεις, δεδομένου ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και είναι ανεξάρτητο από κυβερνητικές ρυθμίσεις”.

Επίσης, η Βόρεια Κορέα κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την ανωνυμία ορισμένων cryptocurrencies για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κυρώσεις.

Για παράδειγμα, η Marine Chain, μια εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να αγοράζει και να πουλάει πλοία, πιστεύεται ότι έκανε δουλειές με τη Βόρεια Κορέα μέχρι που έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2018.

Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα ήταν σε θέση να αποκτήσει σημαντικές ποσότητες cryptocurrency μέσω αυτής της συνεργασίας (πέρα από τις επιθέσεις στο διαδίκτυο).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS