ΑρχικήsecurityΤο Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα...

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

σφάλμαΕβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, μετά την είδηση ​​ότι ένα σφάλμα εξέθετε δεδομένα των χρηστών για σχεδόν μια εβδομάδα.

Η Google ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιταχύνει τον τερματισμό του Google Plus καθώς και του API της πλατφόρμας, μετά από έρευνα σχετικά με την εσκεμμένη έκθεση δεδομένων προφίλ των χρηστών, που προκάλεσε ένα σφάλμα τον περασμένο μήνα.

Ο David Thacker, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google, δήλωσε ότι η εταιρεία ανακάλυψε το σφάλμα “στο πλαίσιο των συνεχών διαδικασιών ελέγχου και το διόρθωσε εντός μιας εβδομάδας”. Εκτιμάται ότι 52,5 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο σφάλμα.

“Με την ανακάλυψη αυτού του νέου σφάλματος, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε τη διακοπή όλων των API του Google+, κάτι που θα συμβεί εντός των επόμενων 90 ημερών. Επιπλέον, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε τη λήξη του Google+ για τους καταναλωτές από τον Αύγουστο στον Απρίλιο του 2019. Ενώ αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις για τους προγραμματιστές, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία των χρηστών μας “, γράφει ο Thacker.

Σύμφωνα με τον Thacker, κανένας τρίτος δεν έθεσε σε κίνδυνο τα συστήματά τους σε αυτή την περίπτωση και η εταιρεία δεν έχει “αποδείξεις” ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών τρίτου μέρους, επωφελήθηκαν από την έκθεση δεδομένων μεταξύ 7 και 13 Νοεμβρίου.

Τα εν λόγω δεδομένα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα ονόματα των χρηστών, τις δραστηριότητες πλατφόρμας και άλλες κοινές πληροφορίες, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά όχι οικονομικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης ή άλλες λεπτομέρειες που είναι συνήθως αυτές που αποζητούν οι κακόβουλοι hackers.

Τον Οκτώβριο, η Google ανήγγειλε ότι θα έκλεισε το Google+, μετά από έκθεση της Wall Street Journal και εσωτερικό έλεγχο, που πρότεινε ότι τα δεδομένα περίπου 500.000 χρηστών ήταν εκτεθειμένα για σχεδόν τρία χρόνια.

Τώρα εκτός αυτού, η εταιρεία ανακοίνωσε την ύπαρξη κι ενός νέου bug σε ένα API του Google+, μέρος της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού της 7ης Νοεμβρίου, που εξέθεσε δεδομένα χρηστών από 52,5 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Στην ανάρτησή του, ο Thacker σημείωσε επίσης ότι οι έλεγχοι της εταιρείας “αποκάλυψαν ότι ένα API του Google+ δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε” και το προσωπικό της Google “διόρθωσε αμέσως το σφάλμα και άρχισε να ερευνά το θέμα”.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των δωρεάν και επι πληρωμή χρηστών της για την αλλαγή και ελπίζει ότι «θα δώσει στους χρήστες δυνατότητες για μετάβαση από το Google+ για καταναλωτές».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS