ΑρχικήinetΓιατί τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι καλύτερα από τα ενσύρματα

Γιατί τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι καλύτερα από τα ενσύρματα

ακουστικάΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θέλει τις συσκευές και τα διάφορα εξαρτήματα να αφήνουν πίσω τους τα καλώδια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ακουστικά. Όταν όμως συγκρίνουμε την ποιότητα ήχου ενός ακουστικού Bluetooth και ενός ενσύρματου ακουστικού τα πράγματα αλλάζουν.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τη SoundGuys, αναφέρει ότι τα ακουστικά Bluetooth (ασύρματα) δεν είναι καν κοντά στο να κερδίσουν τα ενσύρματα στο πεδίο της ποιότητας ήχου.

Για να πραγματοποιήσει αυτή την έρευνα, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε διασύνδεση Bluetooth υψηλής ανάλυσης με S/PDIF output, για να δοκιμάσουν το Bluetooth output τεσσάρων flagship τηλεφώνων. Έλεγξαν αρχεία 24 bit καθώς και 16 bit, για να δουν πώς ο κάθε codec εκτελέστηκε με διαφορετικό τρόπο. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε Bluetooth codec είχε προβλήματα στην ποιότητα του ήχου.

 

“Δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος codec που να μπορεί να ανταγωνιστεί στην καλωδιακή ποιότητα σήματος”, δήλωσε η SoundGuys στην έρευνα της. Επίσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις του καλού ήχου θα πρέπει να αποφεύγουν το ACC codec. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να αποφύγει τα AirPods, αν ψάχνει για ακουστικά Bluetooth με καλή ποιότητα ήχου.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει σημασία αν είστε άνω των 24 ετών ή δεν ενδιαφέρεστε καθόλου για την ποιότητα του ήχου. Φαίνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας άνω των 24 ετών δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα μικρά προβλήματα ποιότητας στα ακουστικά τους, εκτός αν χρησιμοποιούν ένα ACC.

Σε έναν κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πλέον αποδεχτεί τα smartphones χωρίς υποδοχή ακουστικών, είναι μάλλον λίγο δύσκολο να γυρίσουν στο μοντέλο των ενσύρματων ακουστικών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS