ΑρχικήinetΗ Google χρησιμοποιεί AI για να προβλέψει πλημμύρες στην Ινδία

Η Google χρησιμοποιεί AI για να προβλέψει πλημμύρες στην Ινδία

Εδώ και χρόνια προειδοποιεί τους χρήστες της η Google για της φυσικές καταστροφές, εισάγοντας αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις από κρατικές υπηρεσίες της κάθε χωράς, σε εφαρμογές όπως είναι το Google Maps και το Search των Android. Τώρα όμως, θα κάνει τις προβλέψεις η ίδια. Σε συνεργασία με την Central Water Commission of India, η Google θα ενημερώνει τους  χρήστες της για επικείμενες πλημμύρες. Η νέα υπηρεσία είναι προς το παρών διαθέσιμη μόνο στο περιοχή της Πάτνα, με την πρώτη προειδοποιητική ειδοποίηση να εκ μπέμπη προ λίγων ημερών.

google india ai

Όπως αναφέρει σε blog post ένας μηχανικός της Google, οι επικείμενες πλημμύρες υπολογίζονται συνδυάζοντας machine learning, ιστορικό βροχοπτώσεων και προσομοιώσεις πλημμυρών.

“Μια ποικιλία στοιχείων όπως είναι ιστορικά events, η στάθμη του νερού των ποταμών αλλά και ο γεωγραφικός τόπος, είναι πολύ σημαντικά δεδομένα που «ταΐζουν» τα προγράμματά μας. Με αυτές τις πληροφορίες δημιουργήσαμε ένα μοντέλο που μπορεί όχι μόνο να «μαντέψει» μια επικείμενη πλημμύρα, καθώς και το μέγεθος της.”

Η συνεργασία μεταξύ Google και Central Water Commission ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, όπου συμφωνήθηκε η από κοινού έρευνα και δημιουργία του εργαλείου. Οι ειδοποιήσεις που θα παρέχει το πρόγραμμα είναι άκρως σημαντικές, καθώς το 20% των πλημμυρών παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι θα συμβούν στην Ινδία.

Η χρήση Artificial intelligence τεχνολογίας για τον υπολογισμό μελλοντικών συμβάντων δεν είναι κάτι το καινούριο καθώς εταιρείες όπως η Microsoft και η IBM έχουν δημιουργήσει και ελέγξει τέτοια μοντέλα στο παρελθόν. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να επεξεργαστούν αμέτρητα ιστορικά δεδομένα, ώστε να ανακαλυφθούν κάποια κοινά στοιχεία ή patterns μεταξύ προηγούμενων γεγονότων. Ακριβώς σε αυτό το πεδίο τα artificial intelligence προγράμματα διαπρέπουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS