ΑρχικήinetΤο Facebook επιστρατεύει μέθοδο βαθμολόγησης για την καταπολέμηση των fake news

Το Facebook επιστρατεύει μέθοδο βαθμολόγησης για την καταπολέμηση των fake news

fakeΣτην αέναη μάχη του κατά των fake news, το Facebook άρχισε να ζητάει βαθμολόγηση από τους χρήστες του, σχετικά με την “αξιοπιστία” των άρθρων, σύμφωνα με  το Washington Post.

Το νέο εργαλείο βαθμολόγησης που αποκάλυψε η Tessa Lyons, υπεύθυνη προϊόντων και επί του παρόντος πολέμια της παραπληροφόρησης στο Facebook, είναι ένα από τα πολλά άλλα στοιχεία που το Facebook λαμβάνει συνεχώς υπόψη του “στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον κίνδυνο.”

Μέχρι πρότινος, το Facebook στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κρίση των χρηστών του σχετικά με τα fake news, κάτι το οποίο όμως αποδείχτηκε αναποτελεσματικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες έχουν την τάση να αναφέρουν το περιεχόμενο που απλά δεν αρέσει στους ίδιους.

“Δεν είναι ασυνήθιστο οι χρήστες να χαρακτηρίσουν κάτι ως fake news γιατί απλά διαφωνούν με την υπόθεση μιας ιστορίας ή σκόπιμα στοχεύουν έναν συγκεκριμένο αρθρογράφο”, δήλωσε η Lyons.

Η Tessa πιστεύει ότι το νέο σύστημα θα βοηθήσει το Facebook να κάνει αποτελεσματική χρήση του “fact checker” και άλλα συστήματα ανάλυσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα fake news.

Δεν είναι σαφές ακόμα ποια άλλα κριτήρια λαμβάνονται υπόψη πριν βαθμολογηθεί ένας χρήστης και ποιο είναι το τρέχον σκορ του κάθε χρήστη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα βαθμολόγησης του Facebook;

Ο δείκτης αξιοπιστίας, που παρουσιάστηκε πέρυσι, κατατάσσει τον χρήστη σε μια κλίμακα από 0 έως 1, ανάλογα με την ακρίβεια του χρήστη όσον αφορά στα fake news που έχει αναφέρει.

Ουσιαστικά, όταν κάποιος αναφέρει ένα άρθρο και αποδειχθεί ότι είναι fake news, το Facebook θα του δώσει μια υψηλή βαθμολογία και οι αναφορές του θα θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστες στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, εάν αναφέρει ένα άρθρο επειδή απλά δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό του, το Facebook θα του δώσει μια κακή βαθμολογία και η εταιρεία θα το ξανασκεφτεί προτού επισημάνει αυτό το άρθρο ως fake news.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS