15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Facebook επιστρατεύει μέθοδο βαθμολόγησης για την καταπολέμηση των fake news

fakeΣτην αέναη μάχη του κατά των fake news, το Facebook άρχισε να ζητάει βαθμολόγηση από τους χρήστες του, σχετικά με την «αξιοπιστία» των άρθρων, σύμφωνα με  το Washington Post.

Το νέο εργαλείο βαθμολόγησης που αποκάλυψε η Tessa Lyons, υπεύθυνη προϊόντων και επί του παρόντος πολέμια της παραπληροφόρησης στο Facebook, είναι ένα από τα πολλά άλλα στοιχεία που το Facebook λαμβάνει συνεχώς υπόψη του «στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον κίνδυνο.»

Μέχρι πρότινος, το Facebook στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κρίση των χρηστών του σχετικά με τα fake news, κάτι το οποίο όμως αποδείχτηκε αναποτελεσματικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες έχουν την τάση να αναφέρουν το περιεχόμενο που απλά δεν αρέσει στους ίδιους.

«Δεν είναι ασυνήθιστο οι χρήστες να χαρακτηρίσουν κάτι ως fake news γιατί απλά διαφωνούν με την υπόθεση μιας ιστορίας ή σκόπιμα στοχεύουν έναν συγκεκριμένο αρθρογράφο», δήλωσε η Lyons.

Η Tessa πιστεύει ότι το νέο σύστημα θα βοηθήσει το Facebook να κάνει αποτελεσματική χρήση του «fact checker» και άλλα συστήματα ανάλυσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα fake news.

Δεν είναι σαφές ακόμα ποια άλλα κριτήρια λαμβάνονται υπόψη πριν βαθμολογηθεί ένας χρήστης και ποιο είναι το τρέχον σκορ του κάθε χρήστη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα βαθμολόγησης του Facebook;

Ο δείκτης αξιοπιστίας, που παρουσιάστηκε πέρυσι, κατατάσσει τον χρήστη σε μια κλίμακα από 0 έως 1, ανάλογα με την ακρίβεια του χρήστη όσον αφορά στα fake news που έχει αναφέρει.

Ουσιαστικά, όταν κάποιος αναφέρει ένα άρθρο και αποδειχθεί ότι είναι fake news, το Facebook θα του δώσει μια υψηλή βαθμολογία και οι αναφορές του θα θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστες στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, εάν αναφέρει ένα άρθρο επειδή απλά δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό του, το Facebook θα του δώσει μια κακή βαθμολογία και η εταιρεία θα το ξανασκεφτεί προτού επισημάνει αυτό το άρθρο ως fake news.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *