ΑρχικήinetΤα Windows 10 θα υποστηρίζουν τα tar και cURL

Τα Windows 10 θα υποστηρίζουν τα tar και cURL

Η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει στην επόμενη ενημέρωση χαρακτηριστικών των Windows 10, τις εφαρμογές tar και cURL στα εργαλεία της γραμμής εντολών. Η εν λόγω ενημέρωση αναμένεται τον Μάρτιο του 2018.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα το πλήρες όνομα της επόμενης ενημέρωσης χαρακτηριστικών, είναι σαφές ότι θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες σε αντίθεση με το μάλλον χλωμό φθινοπωρινό Fall Creator Update.

Σίγουρα πάντως οι χρήστες των Linux σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους στο νέο αυτό, καθώς αυτά τα δύο εργαλεία γραμμής εντολών αποτελούν μέρος των Linux εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όμως οι περισσότεροι χρήστες των Windows μέχρι και τώρα δεν είναι σε θέση να εξαγάγουν TAR αρχεία αν δεν χρησιμοποιήσουν λογισμικό τρίτων, όπως το Bandizip ή το 7-Zip.

Η Microsoft επισημαίνει ότι τα δύο εργαλεία ανοικτού κώδικα θα λειτουργούν ακριβώς όπως και στα συστήματα * nix.

Η εφαρμογή tar θα είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που σας δίνει την δυνατότητα για να δημιουργήσετε και να εξαγάγετε συμπιεσμένα αρχεία σε μορφή tar, και η εφαρμογή cURL θα είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών για τη μεταφορά αρχείων. Το PowerShell ενσωματώνει μερικές από αυτές τις λειτουργίες, αλλά η νέα προσθήκη θα αφορά την γραμμή εντολών.

Το εργαλείο γραμμής εντολών tar.exe θα λειτουργεί λίγο πολύ όπως θα περιμένατε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη -x για να εξαγάγετε τα αρχεία, ή το -c για τη δημιουργία τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή –help για να εμφανίσετε όλες τις επιλογές του εργαλείου.

Το Curl έρχεται και αυτό με πολλές επιλογές με την βασική του να είναι ο διακόπτης -o που σας κατεβάζει ένα αρχείο από την διεύθυνση URL που έχετε καθοριστεί και το αποθηκεύει στο τοπικό σύστημα.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS