ΑρχικήinetHacker Highschool: Τα καλοκαιρινά μαθήματα, πιο ενδιαφέροντα από ποτέ

Hacker Highschool: Τα καλοκαιρινά μαθήματα, πιο ενδιαφέροντα από ποτέ

Οι γονείς που θέλουν να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μπορούν να τα εγγράψουν στο Hacker Highschool (HHS), το οποίο διαθέτει online μαθήματα εντελώς δωρεάν, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ IBM, ISECOM και HHS. Ο στόχος των μαθημάτων είναι να διδάξει στους μαθητές την τέχνη του Hacking, ενώ καταλαβαίνουν το πως δουλεύουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 12 διαθέσιμα μαθήματα, ξεκινώντας εύστοχα με το “Being a Hacker”.

Hacker Highschool dwrean kalokairina mathimata

Σε ένα blog post σήμερα, ο Pete Herzog, διευθύνων σύμβουλος της ISECOM, έγραψε ότι το HHS είναι ένα πολύ καλό εργαλείο ειδικά σχεδιασμένο για να μαθαίνει στους νέους πως να προσεγγίζουν ένα πρόβλημα με τον τρόπο που θα το έκανε ένας hacker. Οι μόνες απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να υπάρχει περιέργεια και όρεξη για μάθηση.

Ένα από τα τελευταία μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο Hacker Highschool είναι το “Defensive Hacking” και είναι μια εισαγωγή για τα skills και tools που χρειάζεται ένας security operation center analyst (SOC analyst). Ο λόγος που η IBM έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο μάθημα είναι επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για SOC analysts στις μέρες μας, και γιατί είναι μια δουλειά που δεν απαιτεί κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο.

Μια μικρή ομάδα της IBM από security Experts, πήρε εθελοντικά την πρωτοβουλία και βοήθησαν στην δημιουργία αυτών των hacking μαθημάτων. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την δουλειά μας, και ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας” δήλωσε η ομάδα.

Είναι κατανοητό ότι αυτά τα μαθήματα δεν θα καθορίσουν την επαγγελματική πορεία των μαθητών. “Ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξουν στην επαγγελματική τους ζωή … οι μαθητές μας θα έχουν για πάντα την καρδιά ενός hacker”. Για τους νέους που ψάχνουν να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και να λύσουν μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων, αυτό το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθουν πως να hack-άρουν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS