ΑρχικήsecurityCoinrail : Επίθεση από hacker στους servers της εταιρείας

Coinrail : Επίθεση από hacker στους servers της εταιρείας

Η εταιρεία Coinrail ανακοίνωσε ένα περιστατικό στον site της, στο το οποίο αναφέρει πως κάποιος χρήστης φαίνεται πως μετέφερε ένα μεγάλο ποσό  ICO tokens από τους διακομιστές της εταιρείας.

CoinrailΗ συναλλαγή ανακοινώθηκε μέσω μηνύματος στην ιστοσελίδα της εταιρείας όπου παραδέχτηκε ότι ο hacker έκλεψε κρυπτονομίσματα Pundi X (NPXS), NPER (NPER) και Aston (ATX).

Η Conrail μόλις αντιλήφθηκε το πρόβλημα έθεσε την πλατφόρμα σε λειτουργία συντήρησης και άρχισε έρευνες με τις συνεργαζόμενες ICO προκειμένου να παγώσουν τα κλεμμένα tokens όπως και τις αντίστοιχες διευθύνσεις μέσω των οποίων έγινε η επίθεση. Το περίεργο είναι ότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα το ποσό που μεταφέρθηκε αλλά από έρευνες άλλων χρηστών υπολογίζουν περίπου 30 -40 εκατομμύρια δολάρια σε NPXS.

Ενώ οι επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς σε εταιρείες που φιλοξενούν κρυπτονομίσματα ολοένα και ενισχύονται τα σενάρια για την δημιουργία συμβολαίου αποζημίωσης για τους επηρεαζόμενους χρήστες, βέβαια, η εταιρεία δεν δημοσίευσε καμία πληροφορία σχετικά με το αν θα κάνει σχέδια αποζημίωσης άλλα ίσως να υπάρξουν μελλοντικά.

Το Coinrail είναι μια μικρή σχετικά πλατφόρμα, για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και  κατατάσσεται στην θέση #99(προς το παρόν) στον ιστότοπο της CoinMarketCap. Ενώ ασχολήθηκε αρκετά με Bitcoin, Ethereum, Ripple, και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, έγινε δημοφιλής επειδή φιλοξένησε συναλλαγές και για αρκετά new entry token προκειμένου να αυξήσει και τους χρήστες άλλα και την φήμη της από αυτήν την κίνηση. Σχεδόν τα δύο πέμπτα του ημερήσιου όγκου συναλλαγών της Coinrail ήταν σε  NPXS, εξ ου και ο λόγος που οι hackers πήραν στα χέρια τους τόσα πολλά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS