ΑρχικήsecurityΤα Google Groups διαρρέουν προσωπικά emails, πώς θα το διορθώσετε

Τα Google Groups διαρρέουν προσωπικά emails, πώς θα το διορθώσετε

GroupsΕάν χρησιμοποιείτε τα Google Groups, πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας αμέσως και να βεβαιωθείτε ότι δεν διαρρέουν προσωπικές σας πληροφορίες.

Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Kenna Security, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των 9.600 δημόσιων Google Groups, διέρρευσε προσωπικές πληροφορίες email που αποστέλλονται μέσω της πλατφόρμας.

Η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε ότι τέτοιες δημόσιες ομάδες ανήκουν σε πολλούς σημαντικούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, εφημερίδων και ακόμη και κυβερνητικών οργανισμών των ΗΠΑ.

Η δημοσίευση λέει ότι μια εσφαλμένη ρύθμιση έχει ως αποτέλεσμα τη διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν τιμολόγια, κωδικούς πρόσβασης και άλλα διαπιστευτήρια. Με λίγα λόγια, πράγματα που δεν θέλετε να μοιραστείτε στο διαδίκτυο.

Γιατί διαρρέουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Google Group μου;

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Google Groups έχουν “πολύπλοκη ορολογία” και υπάρχει διαμάχη μεταξύ των “permissions σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο συγκεκριμένων ομάδων”, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι διαχειριστές των λιστών να “εκθέτουν ακούσια τα περιεχόμενα της λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

Προφανώς, όταν ένας διαχειριστής G-Suite δημιουργεί μια λίστα αλληλογραφίας Groups για συγκεκριμένους παραλήπτες, παρέχει επίσης μια διεπαφή ιστού για τη λίστα, στη διεύθυνση https://groups.google.com.

Οι ρυθμίσεις απορρήτου για κάθε Google Group μπορούν να προσαρμοστούν είτε ως domain είτε ως per-group basis και η εσφαλμένη ρύθμιση συμβαίνει όταν το Groups Visibility έχει οριστεί σε “Public on the Internet”.

Πώς θα ελέγξετε εάν έχετε επηρεαστεί;

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα ρυθμίσεων, κάνοντας log in sτο G Suite ως διαχειριστής και πληκτρολογώντας ” Settings for Groups for Business ” ή χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο. Εδώ, οι ρυθμίσεις θα πρέπει πάντα να ορίζονται σε “Private” εάν η ομάδα προορίζεται να είναι εσωτερική για μια εταιρεία.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το Google Group settings;

Η Kenna Security ειδοποίησε την Google για αυτή τη διαρροή και σε απάντηση, η Google έχει εκδώσει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής των ρυθμίσεων που θα εξασφαλίσουν  την ιδιωτικότητα ενός Group. Μπορείτε να κάνετε τις προτεινόμενες αλλαγές για να αποτρέψετε τη δημοσίευση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS