ΑρχικήinetΜπορεί το Bitcoin να καταστραφεί με κάποιον τρόπο?

Μπορεί το Bitcoin να καταστραφεί με κάποιον τρόπο?

Εκτός από την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των νομισμάτων σας, υπάρχουν και άλλες ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Bitcoin που αξίζουν την προσοχή μας.

Bitcoin

Τι μπορεί να κάνει ένας οργανισμός για να κάνει το Bitcoin άχρηστο;

Να τερματίσει το Διαδίκτυο

Πώς να απενεργοποιήσετε το διαδίκτυο; Εκτός από την υψηλή συνεργασία που θα απαιτούσε από ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις, δεν γνωρίζουμε πρακτικά πώς να κλείσουμε το διαδίκτυο. Το δίκτυο σχεδιάστηκε εν μέρει για να συνεχίσει ακόμη και μετά από πυρηνικό πλήγμα. Το ίδιο το Διαδίκτυο είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό στις επιθέσεις, και οι πληροφορίες θα κατευθύνονταν απλώς σε κάθε τμήμα που απενεργοποιούμε.

Να καταστρέψει όλους τους κόμβους και τα miners

Το δίκτυο του αποτελείται από άτομα, ομάδες και οργανισμούς που εκτελούν το λογισμικό Bitcoin στους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνα, και τα tablet τους. Μερικοί από αυτούς τους συμμετέχοντες αγοράζουν εξοπλισμό αποκλειστικά και μόνο για αυτόν τον σκοπό. Υπάρχουν αρκετά miners τα οποία λειτουργούν ορατά και όχι πίσω από κάποιο VPN άρα θα μπορούσε κάποιος να τα απενεργοποιήσει. Όμως αφού το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει τρόπο να δίνει πραγματικά λεφτά σε κάποιον, συνήθως βέβαια με κακόβουλο τρόπο (ransomware), θα εξακολουθεί να βρίσκει τρόπο να λειτουργεί σε underground δίκτυα (Tor).

Να κάνει το Bitcoin παράνομο

Αν ένα κράτος έκανε το Bitcoin παράνομο, θα γινόταν πολύ πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να το αγοράσουν, να το ανταλλάξουν σε χαρτονομίσματα ή να το δεχτούν ως πληρωμές σε ένα κατάστημα.

Να αχρηστεύσει το blockchain του Bitcoin

Ο μόνος πιο ρεαλιστικός αλλά εξαιρετικά δύσκολος τρόπος για να σταματήσει το Bitcoin και να το καταστήσει άχρηστο είναι να συμμετέχετε οι ίδιοι στο δίκτυό του και να λειτουργήσετε κακόβουλα από εκεί.
Η δομή του  είναι έτσι φτιαγμένη ώστε οποιοσδήποτε να μπορεί να συμμετέχει ανώνυμα από την στιγμή που απλά συμμορφώνεται με τους κανόνες του Bitcoin software που θα χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, κανένας κανόνας δεν λέει ότι τα block πρέπει να είναι γεμάτα με legit συναλλαγές, οπότε ένας miner θα μπορούσε θεωρητικά να φτιάχνει κενά blocks τα οποία όσο θα πληθαίνουν, θα κάνουν και το κρυπτονόμισμα πιο αδύναμο.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε μια έκθεση του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης βασιζόμενη σε ένα πρωτόκολλο που υιοθέτησε ο ιδρυτής του Bitcoin, Satoshi Nakamoto

https://arxiv.org/pdf/1701.03977.pdf

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS