ΑρχικήsecurityΗ αστυνομία κατάσχει 700k δολάρια σε Bitcoin από επίδοξο hacker

Η αστυνομία κατάσχει 700k δολάρια σε Bitcoin από επίδοξο hacker

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η αστυνομία του Λονδίνου κατάφερε να κατασχέσει κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 700 χιλιάδων δολαρίων από έναν hacker, τον Grant West, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν περίπου ένα χρόνο μέσα σε ένα τρένο. Ερευνητές λένε ότι ο Grant West που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Courvoisier” ήταν πίσω από επιθέσεις που είχαν γίνει σε πάνω από 100 εταιρίες συμπεριλαμβανομένου εταιριών κατασκευής κινητών τηλεφωνικών συσκευών , supermarkets, websites τυχερών παιχνιδιών και πολλών άλλων. Ο West πουλούσε στο Deep Web τα στοιχειά που έκλεβε μέσα από αυτές τις εταιρίες οι οποίες ήταν συνήθως passwords, στοιχεία χρεωστικών καρτών και προσωπικά δεδομένα, και έπαιρνε ως αντάλλαγμα μεγάλα ποσά σε Bitcoin.

Bitcoin

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει αυτό το τεράστιο ποσό μόνο και μόνο επειδή ο West είχε αποθηκεύσει στο laptop του τo username και το password από τα συναλακτήρια που χρησιμοποιούσε.

Πολλοί εγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να “αποκρύψουν” τα έσοδα τους από παράνομες δραστηριότητες όπως DDoS attacks, πώληση στοιχείων πιστωτικών καρτών, αγορές ναρκωτικών και πολλών άλλων. Ένας δικηγόρος από την Washington που ασχολήθηκε με την υπόθεση ανέφερε ότι “Όταν πρόκειται για συναλλαγές στο Dark Web, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για λόγους ανωνυμίας” και ότι “Η χρήση εικονικών νομισμάτων για παράνομες συναλλαγές έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία”.

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα παρέχουν απόλυτη ανωνυμία στις online συναλλαγές. Αντιθέτως, έχει αποδειχτεί ότι οι ερευνητές συχνά μπορούν να ανιχνεύσουν τέτοιου είδους συναλλαγές που χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένα νομίσματα όπως το bitcoin, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν σε ποιον ανήκουν. Βεβαία, σε πολλές περιπτώσεις τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται και για νόμιμες αγορές αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο ποσοστό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS