Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:26
Αρχική investigations Κυβερνοπόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Dox στον ιδρυτή της PowerHack

Κυβερνοπόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Dox στον ιδρυτή της PowerHack

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό και στο ψηφιακό πεδίο μάχης: Ο άτυπος κυβερνοπόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ομάδων χάκερ Ελλάδας και Τoυρκίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με συνεχείς προκλήσεις και διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας να σημειώνονται και από τις δύο πλευρές.

Cyberwar Ελλάδας Τουρκίας

Αυτή τη φορά, μια επιτυχημένη επίθεση τύπου DOX, από την ελληνική πλευρά, αποκαλύπτει τον ιδρυτή και αρχηγό της τουρκικής ομάδας hacking, PowerHack.

H PowerHack πρόκειται για μια νεοσύστατη σχετικά ομάδα hacking η οποία φέρεται να έχει δημιουργηθεί από το 2017, όμως ευθύνεται ήδη για μεγάλο αριθμό επιθέσεων έναντι ελληνικών στόχων.

«Η συγκεκριμένη ομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει “χτυπήσει” αρκετά υπουργεία και πανεπιστήμια. Μία πολύ σημαντική επίθεση που είχαν διαπράξει ήταν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταφέρνοντας να πάρουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων», αναφέρει ο H4ck3r01, o Έλληνας hacker που διεξήγαγε την επίθεση κατά της PowerHack.

Μέρος των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει από την κυβερνητική ιστοσελίδα yme.gov.gr, στο πλαίσιο των επιθέσεων της τουρκικής ομάδας hacking, εμφανίζονται στο ακόλουθο screenshot:

Η ταυτότητα του αρχηγού της PowerHack

[su_spacer size=”10″]Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του Secnews, στην οποία και κοινοποιήθηκαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την αντεπίθεση της ελληνικής πλευράς καθώς και η ακριβής μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, o φερόμενος ως αρχηγός του Hacking Group, PowerHack είναι ο 32χρονος Ilyas Enekci, γνωστός και ως _ΜaJoR.

“Mε αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε στις ομάδες της γειτονικής χώρας πως έχουμε και εμείς ανθρώπους που μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα στην χώρα τους” αναφέρει ο hacker που ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του αρχηγού της PowerHack.

[su_spacer size=”10″]

Μέσω της χρήσης εξειδικευμένων εργαλείων σε συνδυασμό με τη χρήση doxxing τεχνικών για τη συλλογή πληροφοριών, ο H4ck3r01 κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του αρχηγού της PowerHack, καθώς και άλλων μελών της ομάδας.

Αναλυτικά στοιχεία, μαζί με αντίστοιχα PoC έχουν δοθεί στη συντακτική ομάδα του Secnews, τα οποία ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών που περιέχουν.

Οφείλουμε παρ’ όλα αυτά να επισημάνουμε τη μαζική διαρροή ευαίσθητων δεδομένων Τούρκων πολιτών, από βάση δεδομένων που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας και συνδέεται με το Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης Πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη βάση περιλαμβάνει ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες 49,611,709 πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς αστυνομικών ταυτοτήτων, ημερομηνίες γέννησης, και οδούς κατοικιών.

Στο ακόλουθο screenshot μπορείτε να δείτε ένα πολύ μικρό κομμάτι της βάσης, τμήματα της οποίας έχουν επισκιαστεί για λόγους ασφάλειας.

Ευχαριστούμε θερμά τον hacker, ερευνητή και penetration tester, H4ck3r01, για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τις άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρείχε στη συντακτική ομάδα του Secnews.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...