Σάββατο, 8 Αυγούστου, 13:09
Αρχική investigations Κυβερνοπόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Dox στον ιδρυτή της PowerHack

Κυβερνοπόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Dox στον ιδρυτή της PowerHack

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό και στο ψηφιακό πεδίο μάχης: Ο άτυπος κυβερνοπόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ομάδων χάκερ Ελλάδας και Τoυρκίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με συνεχείς προκλήσεις και διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας να σημειώνονται και από τις δύο πλευρές.

Cyberwar Ελλάδας Τουρκίας

Αυτή τη φορά, μια επιτυχημένη επίθεση τύπου DOX, από την ελληνική πλευρά, αποκαλύπτει τον ιδρυτή και αρχηγό της τουρκικής ομάδας hacking, PowerHack.

H PowerHack πρόκειται για μια νεοσύστατη σχετικά ομάδα hacking η οποία φέρεται να έχει δημιουργηθεί από το 2017, όμως ευθύνεται ήδη για μεγάλο αριθμό επιθέσεων έναντι ελληνικών στόχων.

«Η συγκεκριμένη ομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει “χτυπήσει” αρκετά υπουργεία και πανεπιστήμια. Μία πολύ σημαντική επίθεση που είχαν διαπράξει ήταν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταφέρνοντας να πάρουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων», αναφέρει ο H4ck3r01, o Έλληνας hacker που διεξήγαγε την επίθεση κατά της PowerHack.

Μέρος των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει από την κυβερνητική ιστοσελίδα yme.gov.gr, στο πλαίσιο των επιθέσεων της τουρκικής ομάδας hacking, εμφανίζονται στο ακόλουθο screenshot:

Η ταυτότητα του αρχηγού της PowerHack

[su_spacer size=”10″]Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του Secnews, στην οποία και κοινοποιήθηκαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την αντεπίθεση της ελληνικής πλευράς καθώς και η ακριβής μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, o φερόμενος ως αρχηγός του Hacking Group, PowerHack είναι ο 32χρονος Ilyas Enekci, γνωστός και ως _ΜaJoR.

“Mε αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε στις ομάδες της γειτονικής χώρας πως έχουμε και εμείς ανθρώπους που μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα στην χώρα τους” αναφέρει ο hacker που ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του αρχηγού της PowerHack.

[su_spacer size=”10″]

Μέσω της χρήσης εξειδικευμένων εργαλείων σε συνδυασμό με τη χρήση doxxing τεχνικών για τη συλλογή πληροφοριών, ο H4ck3r01 κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του αρχηγού της PowerHack, καθώς και άλλων μελών της ομάδας.

Αναλυτικά στοιχεία, μαζί με αντίστοιχα PoC έχουν δοθεί στη συντακτική ομάδα του Secnews, τα οποία ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών που περιέχουν.

Οφείλουμε παρ’ όλα αυτά να επισημάνουμε τη μαζική διαρροή ευαίσθητων δεδομένων Τούρκων πολιτών, από βάση δεδομένων που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας και συνδέεται με το Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης Πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη βάση περιλαμβάνει ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες 49,611,709 πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, αριθμούς αστυνομικών ταυτοτήτων, ημερομηνίες γέννησης, και οδούς κατοικιών.

Στο ακόλουθο screenshot μπορείτε να δείτε ένα πολύ μικρό κομμάτι της βάσης, τμήματα της οποίας έχουν επισκιαστεί για λόγους ασφάλειας.

Ευχαριστούμε θερμά τον hacker, ερευνητή και penetration tester, H4ck3r01, για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τις άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρείχε στη συντακτική ομάδα του Secnews.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Gmail σας;

Πολλοί χρήστες ενδέχεται να αλλάξουν δουλειά, να αποφασίσουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο λογαριασμό email ή απλώς να θέλουν ένα αντίγραφο...

Amazon Prime Video: Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη;

Το Amazon Prime Video έχει προσθέσει ένα νέο εύχρηστο χαρακτηριστικό: τη δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών προφίλ με μεμονωμένους γονικούς ελέγχους. Δείτε πώς μπορείτε...

Χάκερ διέρρευσε online 20 GB εσωτερικών εγγράφων της Intel!

Η Intel ερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ένας χάκερ έχει διαρρεύσει online 20 GB δεδομένων που προέρχονται από τον γίγαντα των...

Πώς θα καρφιτσώσετε σχόλια στο Instagram μέσω smartphone;

Μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές που υπάρχουν σήμερα, το Instagram, παρουσιάζει τακτικά νέες δυνατότητες για τους χρήστες...

Το Facebook καταργεί την ομάδα θεωριών συνωμοσίας QAnon

Μία ομάδα που απαριθμεί πάνω από 200.000 μέλη στο Facebook και ασχολείται με την κοινή χρήση θεωριών συνωμοσίας της QAnon, έχει διαγραφεί...

Qualcomm Snapdragon: Ευπάθειες εκθέτουν το 40% των smartphones σε χάκερς

Πολλές ευπάθειες που εντοπίστηκαν στο Snapdragon chip Digital Signal Processor (DSP) chip της Qualcomm θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερς να αναλάβουν...

Mark Zuckerberg: Ο CEO του Facebook πλέον αξίζει $100 δισεκατομμύρια

Ο Mark Zuckerberg εντάχθηκε στο πιο αποκλειστικό κλαμπ, αυτό των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ αξίζει $100 δισεκατομμύρια. Ο...

Το Microsoft Office 365 γίνεται πιο κοινός στόχος των hackers

Η χρήση του Microsoft Office 365 αυξάνεται συνεχώς και η τεράστια ποσότητα δεδομένων που αποθηκεύεται στο cloud γίνεται ένας ιδιαίτερα δελεαστικός στόχος...

Zoom: Η νέα ενημέρωση θα κάνει τα meetings πιο διασκεδαστικά

Το Zoom αποκάλυψε μια νέα ενημέρωση που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τις επαγγελματικές συναντήσεις να είναι λίγο πιο διασκεδαστικές.

ΗΠΑ: Η Γερουσία απαγόρευσε το TikTok σε κυβερνητικά τηλέφωνα

Όπως ψήφισε την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ, η λήψη του TikTok απαγορεύτηκε σε συσκευές κυβερνητικών υπαλλήλων, ως μια ενίσχυση του ελέγχου...