ΑρχικήinetΟι CPU της Intel του 2018, θα είναι απαλλαγμένοι από τα Specter...

Οι CPU της Intel του 2018, θα είναι απαλλαγμένοι από τα Specter και Meltdown

SpecterΘα ήταν πραγματικά παράξενο αν το τέταρτο τρίμηνο της Intel είχε περάσει, χωρίς το Chipzilla να δικαιολογεί τη στάση του σχετικά με το μέλλον των σφαλμάτων Meltdown και Specter.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους επενδυτές, λέγοντας ότι η εταιρεία του εργάζεται “όλο το εικοσιτετράωρο” με τους συνεργάτες της και υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν εκτός από την προώθηση των patches ασφαλείας.

Στο προσεχές μέλλον, η Intel θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της για να αφαιρέσει τα σφάλματα από τη ρίζα τους. Σύμφωνα με τον Krzanich, τα νέα chips της Intel που θα κυκλοφορήσουν αργότερα το 2018 θα είναι απαλλαγμένα από τρωτά σημεία Meltdown και Specter. Αυτά τα ελαττώματα έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε chip της Intel που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία, αλλά και AMD CPUs.

Ο Krzanich δήλωσε ότι έχει διορίσει μερικά από τα καλύτερα μυαλά της Intel για να αντιμετωπίσει το θέμα.

Από τότε που οι ευπάθειες Meltdown και Specter αποκαλύφθηκαν δημοσίως από την ομάδα GPZ, η Intel αντιμετωπίζει κριτική από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογικών ηγετών όπως ο Linus Torvalds.

Δημιουργήθηκαν επίσης ερωτηματικά για της διαπραγμάτευσης μετοχών ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων, που πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Krzanich το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Η Intel προσπάθησε να επιδιορθώσει τα πράγματα με την έκδοση ενημερωμένων εκδόσεων λογισμικού, αλλά κατέληξε να αφήνει τους χρήστες με επιβραδυμένους υπολογιστές. Τελικά, έπρεπε να ζητήσουν από τους χρήστες να μην εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS