Η εταιρεία, που αποτελεί τμήμα της Alphabet Inc., ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις υπηρεσίες Cloud της σε πέντε νέες περιοχές και θα κατασκευάσει τρία νέα υποβρύχια καλώδια για την εξυπηρέτηση των αναγκών χωρητικότητας.
Η πλατφόρμα Cloud της Google λειτουργεί ήδη σε δεκατρείς περιοχές, όπως το Τόκιο, την Ταϊβάν, το Μουμπάι, τη Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, το Λονδίνο, το Βέλγιο, τη Φρανκφούρτη, το Σάο Πάολο, το Όρεγκον, την Αϊόβα, τη Βόρεια Βιρτζίνια και τη Νότια Καρολίνα. Η εταιρεία εκτιμά ότι το δίκτυό της αντιπροσωπεύει σήμερα το 25% της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο.
Η πλατφόρμα θα επεκταθεί στο Χονγκ Κονγκ, το Λος Άντζελες, το Μόντρεαλ, την Ολλανδία και την Φινλανδία. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες σε αυτές τις περιοχές που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα Cloud της Google για τη χωρητικότητα των διακομιστών τους, θα έχουν υψηλότερες επιδόσεις και λιγότερες διακοπές υπηρεσιών.
Όσοι ζουν σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με την Google, θα ενθουσιαστούν.
TikTok: Μήνυση από 13 πολιτείες γιατί βλάπτει τα παιδιά
Τι πρέπει να ελέγξετε πριν σαρώσετε ένα QR code;
Εξερεύνηση του Άρη από ανθρώπους έως το 2035
“Συνολικά, αυτές οι επενδύσεις σημαίνουν ταχύτερη και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα για όλους τους χρήστες και τους πελάτες”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Οι νέες περιφέρειες θα “δώσουν στους πελάτες υψηλά επίπεδα απόδοσης, τοπική υπολογιστική υψηλής διαθεσιμότητας, ευελιξία ανάπτυξης και δυνατότητα κλιμάκωσης για τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους”.
Η Google κατασκευάζει επίσης ή συμμετέχει στην κατασκευή τριών υποθαλάσσιων καλωδίων, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία το 2019. Οι πελάτες στις περιοχές που συνδέουν αυτά τα καλώδια θα βιώσουν ταχύτερες και καλύτερες υπηρεσίες Google Cloud Platform και G Suite ως αποτέλεσμα της αυξημένης δυναμικότητας του δικτύου και της συνδεσιμότητας.
Συμμετέχουν σε οκτώ πρόσθετα καλώδια στα οποία η Google έχει άμεσες επενδύσεις, καθώς και πολλά άλλα από τα οποία η εταιρεία μισθώνει δυναμικό. Η Google επενδύει επίσης στο Indigo, το οποίο συνδέει την Αυστραλία, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, και το PLCN που συνδέει το Χονγκ Κονγκ και το Λος Άντζελες, ενώ και τα δύο θα τεθούν σε υπηρεσία το 2019.
“Συνολικά, αυτές οι επενδύσεις σημαίνουν γρηγορότερη και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα για όλους τους χρήστες και τους πελάτες μας”, λέει η εταιρεία. “Τα υποθαλάσσια καλώδια αυξάνουν την ικανότητα σε αυτές τις περιοχές.”
Το καλώδιο Curie θα συνδέσει την Καλιφόρνια με τη Χιλή. Από τα τρία καλώδια, το Curie είναι το μόνο που κατέχει ιδιωτικά η Google. Η Google θα γίνει η πρώτη σημαντική μη-τηλεπικοινωνιακή εταιρεία για την κατασκευή ιδιωτικού διηπειρωτικού καλωδίου.
Ως μοναδικός ιδιοκτήτης, η Google θα έχει πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού και της κατασκευής της Curie. “Μόλις αναπτυχθεί, μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που βελτιστοποιούν την κίνηση και τη διαθεσιμότητα”, ανέφερε η εταιρεία.
Η Google συνεργάζεται επίσης με το Facebook, την εταιρεία κατασκευής υποθαλάσσιων δικτύων Aqua Comms και τη βιομηχανική ομάδα Bulk Infrastructure στο καλώδιο Havfrue, το οποίο θα συνδέει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία.
Ο όμιλος έχει εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο προμηθευτή συστημάτων επικοινωνίας TE Connectivity για την κατασκευή του καλωδίου. Η TE έχει ήδη ξεκινήσει να εξειδικεύει τη δυναμική πορεία του καλωδίου.
Η Google συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακής υποδομής RTI Connectivity και την IT κατασκευαστή NEC Corporation στο καλώδιο HK-G, που συνδέει το Χονγκ Κονγκ και το Γκουάμ. Το καλώδιο θα παραδώσει αυτό που η NEC αναφέρει ως “πολύ αναγκαία επέκταση των δικτύων επικοινωνιών μεταξύ της Ασίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.”