ΑρχικήinetiPhone, Android, Windows Browsers: Ποιοι επηρεάστηκαν από το Spectre Bug

iPhone, Android, Windows Browsers: Ποιοι επηρεάστηκαν από το Spectre Bug

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Spectre hardware bug μπορεί να κλέψει δεδομένα από τον υπολογιστή σας είναι με την βοήθεια των επιθέσεων JavaScript που ξεκινούν από τον browser. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, μάλιστα, που η πλειοψηφία των προγραμματιστών έσπευσαν να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Η Microsoft, η Google, η Apple και η Mozilla ανακοίνωσαν όλα τα απαραίτητα updates για την προστασία των browser χρηστών από τις επιθέσεις Specter αλλά επειδή ο πλήρης μετριασμός θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, οι χρήστες συνιστάτε να ενεργοποιήσουν το Site Isolation.

Αναμφίβολα, η εκτέλεση ενός ασφαλούς προγράμματος περιήγησης είναι σημαντική στις μέρες μας, ποσό μάλλον μετά την εμφάνιση των τρωτών σημείων Meltdown και Specter.

Αν αγχώνεστε για το αν και ο δικός σας υπολογιστής έχει πέσει θύμα των εν λόγω ευπαθειών, η κινέζικη εταιρεία Tencent υπόσχεται να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αν ο browser σας είναι ευάλωτος στις επιθέσεις Spectre ή όχι. Η υπηρεσία λειτουργεί τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε το πρόγραμμα περιήγησης των Windows, Linux, iPhone και Android.

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα ορισμένων δοκιμών, οι πιο ευάλωτοι browsers είναι ο Opera και ο Brave ενώ οι Chrome, Internet Samsung και Firefox αναφέρονται ως ασφαλείς.

Αναφορικά με Windows, ο Microsoft Edge, ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox είναι προστατευμένοι ενάντια του Spectre. Στις iOS και macOS συσκευές, επίσης, δεν παρατηρείται κάποιος κίνδυνος.

Πάντως, κρίνεται αναγκαίο όλοι οι χρήστες να εγκαταστήσουν τις διαθέσιμες ενημερώσεις ασφαλείας για τις συσκευές τους, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών και οι προγραμματιστές λογισμικού των οποίων τα προϊόντα ενδέχεται να επηρεαστούν από τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter έχουν ήδη αποστείλει ενημερώσεις.

Spectre

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS