Κυριακή, 5 Απριλίου, 08:15
Αρχική inet Mesh networks, ο εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης στο διαδίκτυο

Mesh networks, ο εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης στο διαδίκτυο

διαδίκτυοΗ κατάργηση των νόμων περί ουδετερότητας του διαδικτύου στην Αμερική, έχει κάνει πολλούς πολίτες να  αναζητούν τρόπους σύνδεσης στο διαδίκτυο, εκτός από τους ισχυρούς παρόχους υπηρεσιών του κράτους.

Μία από αυτές τις επιλογές είναι τα “mesh networks”. Τα mesh networks υπήρχαν ήδη, αλλά με διαφορετικές μορφές.

Αλλά πρώτα ας δούμε, τι είναι ένα mesh network

Όταν θα κάνετε αναζήτηση μέσω google, τα αποτελέσματα θα είναι επιλογές για να αγοράσετε κάποια περίεργα διαμορφωμένα WiFi pods από μια ποικιλία εταιρειών. Έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη: κυλινδρικά, εξαγωνικά και επίπεδα τετράγωνα.

Αυτός είναι ο πρώτος τύπος mesh network, που μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι σας. Η τοποθέτηση αυτών των pods μέσα σε ένα σπίτι ή ένα γραφείο μπορεί να ενισχύσει την υπηρεσία WiFi παντού – έτσι δεν υπάρχουν νεκρά σημεία.

Αυτό το δίκτυο για το σπίτι παρέχει μια καλή, απτή ιδέα για την ευρύτερη έννοια των mesh networks:

Όταν μαθαίνετε για τα συγκεκριμένα δίκτυα, θα συναντήσετε τη λέξη “κόμβος”. Τα mesh networks είναι μια σειρά από κόμβους που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η λέξη “κόμβος” σημαίνει απλά ένα σημείο σύνδεσης.

Εδώ, κάθε WiFi pod χρησιμεύει ως σημείο σύνδεσης, το οποίο εξαπλώνει το σήμα από το ένα pod στο επόμενο (ένα πλέγμα κόμβων). Μπορεί να είναι χρήσιμο να σκεφτούμε αυτούς τους κόμβους, όπως τα συστήματα τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων που κυκλοφορούν σήμερα πάνω από τη Γη, στρατηγικά χωρισμένα για να στέλνουν και να λαμβάνουν σήματα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το σήμα εξαπλώσεως είναι η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των mesh networks και του παραδοσιακού WiFi που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Τα παραδοσιακά δίκτυα χρησιμοποιούν έναν μόνο δρομολογητή, για να μεταδώσουν ένα σήμα WiFi. Αλλά αν είστε πολύ μακριά από ένα δρομολογητή, η σύνδεση ενδέχεται να μην σας φτάνει.

Αντίθετα, τα δίκτυα WiFi mesh – όπως τα WiFi δίκτυα της Google – προορίζονται να τοποθετηθούν παντού μέσα στο σπίτι, πάνω σε επιφάνειες και έπιπλα, για να μεταδίδουν το WiFi από τον κόμβο του modem σας.

Πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα mesh networks ως “εναλλακτικές” για να συνδεθούν στο διαδίκτυο;

Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος που μπορεί ένα τέτοιο δίκτυο να χρησιμοποιηθεί. Είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να βασίζεστε σε σημαντικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου ή ISP, όπως π.χ η Verizon και η Comcast για να σας συνδέσουν μέσω των δικτύων τους.

Μερικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτήν την επιλογή επειδή – με την κατάργηση των κανόνων για την ουδετερότητα δικτύου, οι τηλεπικοινωνίες μπορούν τώρα να ευνοήσουν ορισμένους τύπους δεδομένων ή πληροφοριών, επιτρέποντας στις εταιρείες να αρχίσουν να χειραγωγούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο.

Σε αντίδραση, ορισμένοι ιδιώτες αναλαμβάνουν να προσφέρουν “κοινοτικά δίκτυα”. Αυτά σίγουρα δεν είναι διαθέσιμα παντού, αλλά θα μπορούσαν σιγά σιγά να γίνουν ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

Ένα υπάρχον παράδειγμα – με αυξανόμενα μέλη κοινότητας – είναι το NYC Mesh, στη Νέα Υόρκη. Το δίκτυο έχει τους ίδιους “κόμβους” που διαδίδονται γύρω από την πόλη. Το δίκτυο αυτό δεν βασίζεται στους κυρίαρχους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, αλλά νοικιάζει δεδομένα από ένα τοπικό κέντρο δεδομένων (όπως στο κέντρο του Μανχάταν) και στη συνέχεια χρησιμοποιεί κεραίες στον τελευταίο όροφο (κόμβους) για την εξάπλωση του διαδικτύου.

Αυτά τα δεδομένα, σημειώνει το NYC Mesh, δεν παρακολουθούνται ούτε ελέγχονται από κανένα ISP.

Υπάρχουν κάπου μεγάλα, εθνικά mesh networks;

Ναι, στην Ισπανία. Αυτό το δίκτυο ονομάζεται Guifi. Σύμφωνα με το NYC Mesh, αυτό το δίκτυο “καλύπτει μεγάλα τμήματα της χώρας”.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ύπαρξη μιας «σπονδυλικής στήλης» πολλών συνδέσεων WiFi μεγάλων αποστάσεων και ακόμη και των δικών τους κοινών καλωδίων ινών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...