Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Η Google απαγορεύει εφαρμογές Android που περνάνε κρυφά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος του κινητού σας

AndroidΈνα από τα μειονεκτήματα του Android, το οποίο είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, είναι ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν λίγο πολύ να ανακατευτούν με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν. Όπως το να περάσουν διαφημίσεις που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας.

Κανείς δεν το θέλει αυτό πραγματικά, γι ‘αυτό τώρα η Google απαγορεύει τις εφαρμογές που προσπαθούν να προβάλουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος από το Play Store. Το Android Police διαπίστωσε την αλλαγή στο Κέντρο πολιτικών προγραμματιστών της Google, το οποίο διευκρινίζει ποιοι τύποι κατάλληλων εφαρμογών μπορούν να συμπεριληφθούν στις εφαρμογές Android και πώς μπορούν να εμφανιστούν.

Κάτω από μια νέα ενότητα με τίτλο “Monetization Lockscreen”, η Google αναφέρει:

«Εκτός και αν ο αποκλειστικός σκοπός της εφαρμογής είναι αυτός του κλειδώματος οθόνης, οι εφαρμογές ενδέχεται να μην εισάγουν διαφημίσεις ή χαρακτηριστικά που θα δημιουργούν έσοδα από την οθόνη κλειδώματος μιας συσκευής.»

Αυτός ο απαιτούμενος καθαρισμός θα αναγκάσει τους προγραμματιστές να σταματήσουν τις διαφημίσεις στις εφαρμογές τους.

Όπως σημειώνει το Android Police, εφαρμογές όπως το ES File Explorer και το Hotspot Shield VPN – δύο δημοφιλείς εφαρμογές χρησιμότητας – δεν θα είναι πλέον σε θέση να προβάλλουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος με σκοπό να προσπαθήσουν οι χρήστες να τους κάνουν κλικ.

Αυτή η πρακτική υπήρξε συνεχές ζήτημα για έναν αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών Android, καθώς οι προγραμματιστές προσπαθούν ουσιαστικά να εξαπατήσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, οι οποίες συχνά δεν σχετίζονται με την ίδια την εφαρμογή.

Πολλές φορές, αυτές οι διαφημίσεις αγνοούνται εύκολα, αλλά τα τυχαία κλικ δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν για να σας οδηγήσουν σε έναν ιστότοπο που θα μπορούσε να κλέψει τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Αυτή η νέα αλλαγή πολιτικής είναι ιδανική για όλους τους χρήστες Android και θα βελτιώσει επίσης την ασφάλεια, αλλά δεν θα επηρεάσει τους χρήστες που έχουν τηλέφωνα που έχουν ειδικές προσφορές του Amazon. Αυτά τα τηλέφωνα θα συνεχίσουν να εμφανίζουν διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος, αφού θεωρούνται ως εφαρμογή της οθόνης κλειδώματος.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *