ΑρχικήinetΤο Face ID του iPhone X προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων

Το Face ID του iPhone X προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε πλέον, το Face ID αντικαθιστά το Touch ID στο iPhone X, το επετειακό μοντέλο της Apple, και δεδομένου ότι πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία ασφάλειας σε μια συσκευή που αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά, δημιουργούνται πολλές απορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί και πώς θα χειρίζεται τα δεδομένα του χρήστη.Face ID

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Al Franken ζήτησε πρόσφατα από την Apple να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου εξηγώντας πως θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων καθώς και την προστασία από φυλετικές προκαταλήψεις.

Σε δήλωση της η Cynthia Hogan, αντιπρόεδρος δημόσιας τάξης  της Αμερική, υπογράμμισε ότι το Face ID αναπτύχθηκε με γνώμονα την ασφάλεια, με τα δεδομένα να παραμένουν στην συσκευή και την Apple να μην έχει καμία πρόσβαση σε αυτά.

Η υπάλληλος της Apple εξήγησε επίσης ότι είναι απίθανο να μπορέσει κάποιος να κάνει spoofing στο σύστημα απλά κοιτάζοντας την οθόνη του iPhone X. Συγκεκριμένα, οι πιθανότητες που δίνονται είναι 1 στις 1.000.000 για να μπορέσει κάποιος να ξεκλειδώσει το iPhone σας. Σίγουρα, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από το Touch ID που οι πιθανότητες ήταν 1 στις 50.000.

Όσον αφορά τις φυλές και τις εθνότητες η Hogan επισήμανε ότι η Apple συνεργάστηκε με μια “αντιπροσωπευτική ομάδα” ατόμων που περιλάμβανε διαφορετικά φύλα, ηλικίες και εθνικότητες παρέχοντας υψηλό βαθμό ακρίβειας για όλους.

Η Apple επίσης εγγυάται ότι το ξεκλείδωμα του Phone X με μια φωτογραφία δεν θα είναι εφικτό, ένα σφάλμα που συναντήσαμε στο Samsung Galaxy S8 με αποτέλεσμα η Samsung να αποστέλλει μια ενημερωμένη έκδοση για την διόρθωση του προβλήματος.

Το iPhone X πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS