ΑρχικήinetGoogle: 19 χρόνια αφαίρεσης

Google: 19 χρόνια αφαίρεσης

Η Google έγινε 19 και παρακάτω θα δείτε τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, μέσα από τις εικόνες που υπάρχουν στο Wayback Machine για το Google.com από τη γέννησή του μέχρι σήμερα.Google

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και παρόλο που το “I Do not Wanna Miss Miss A Thing” των Aerosmith ήταν στην κορυφή των chatrs του Billboard, δεν υπήρχαν πολλά να δούμε:
Είναι το αρχικό screenshot του Google.com στο web.archive.org:

Η πρώτη πραγματική έκδοση με σελίδα της Goοgle.com ήρθε αργότερα και μια νέα εποχή αναζήτησης με κείμενο και σύντομα  ένα ανόητο όνομα επιχείρησης μετατράπηκε σε ρήμα. Google it.

Η Goοgle το 1999

Το έτος ήταν 2000 η μηχανή αναζήτησης δεν ήταν πλέον beta.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ για μερικά χρόνια μέχρι που η Goοgle πέρασε την “εφηβεία της”. Δείτε την γραμματοσειρά και το πανκ-ροκ χρωματισμό στην εικόνα του 2003.
Η παραπάνω εικόνα έχει ένα περίεργο σύμβολο δίπλα στο πολύχρωμο κείμενο “Goοgle.” Προστέθηκε το “TM”.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ, για το Goοgle.com, για τα επόμενα 7 χρόνια. Έπειτα από το πουθενά, το 2010, ρίχνει τη βόμβα:

Ο “ριζοσπαστικός” επανασχεδιασμός κατέστρεψε τις προκαταρκτικές αντιλήψεις για το ότι “η αλλαγή δεν μπορεί να είναι λεπτή”.

Η ομορφιά του Goοgle.com με την πάροδο των χρόνων δείχνει να είναι η απλότητα . Η σελίδα είχε πάντα μια αφαιρετική γραμμή που μεγάλωνε με την πάροδο του χρόνου.

Απόδειξη;

Όπως παρατηρήσατε η λογική του Keep it simple stupid που υιοθετεί το Arch Linux , εφαρμόζεται μια χαρά και από την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που υπάρχει σήμερα.

Το KISS ταιριάζει απόλυτα με το Content is the King και η Gοogle είναι αδιαμφισβήτητο ότι το ‘χει. Έτσι η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει ανάγκη για εντυπωσιακά UI που τραβούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Το Brand Name είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο, ακόμα και η αρχική σελίδα χρησιμοποιήσει μια απλή γραμματοσειρά Verdana στο logo της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS