ΑρχικήinetDr.Web LiveDisk Δωρεάν εργαλείο ανάκτησης συστημάτων

Dr.Web LiveDisk Δωρεάν εργαλείο ανάκτησης συστημάτων

Το Dr.Web LiveDisk είναι ένα δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει σε διαχειριστές συστημάτων αλλά και απλούς χρήστες, να αποκαθιστούν συστήματα με Windows που δεν ξεκινούν.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά για δυσλειτουργίες που επιφέρουν διάφορες επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού που σταματούν τη σωστή εκκίνηση συσκευών με Windows.Dr.Web LiveDisk

Το λογισμικό επισκευής συστήματος έρχεται σε μια εικόνα ISO που μπορείτε να περάσετε σε CD, DVD και σε μορφή .exe για να δημιουργήσετε κάποιο bootable USB Flash.

Για να το περάσετε στο USB σας θα πρέπει να τρέξετε το .exe (τα download links υπάρχουν στο τέλος της δημοσίευσης). Μετά εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που σας ζητά να επιλέξετε μία από τις συνδεδεμένες αφαιρούμενες μονάδες δίσκου για να δημιουργήσετε το περιβάλλον επισκευής του συστήματος σας.

Τα υπάρχοντα αρχεία δεν θα διαγραφούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εκτός αν ελέγξετε τη “format USB drive” πριν δημιουργήσετε το Dr.Web LiveDisk.

Σημειώστε ότι η μονάδα δίσκου θα πρέπει να μορφοποιηθεί σε σύστημα αρχείων Fat32.

Οι μόνες πληροφορίες που μπορεί να αντικατασταθούν είναι οι πληροφορίες εκκίνησης. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη την επιλεγμένη μονάδα USB Flash ως δισκέτα εκκίνησης, αυτές οι πληροφορίες θα αντικατασταθούν κατά τη δημιουργία του νέου περιβάλλοντος αποκατάστασης του συστήματος.

Μόλις δημιουργήσετε κάποιο CD, DVD ή ένα USB, μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή που έχει πρόβλημα χρησιμοποιώντας το.

Μετά το boot, εμφανίζονται τρεις επιλογές:

Μπορείτε να τρέξετε το Dr.Web LiveDisk, να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή μνήμης ή να εκκινήσετε το σύστημά σας από τον σκληρό σας δίσκο. Στην οθόνη έναρξης εμφανίζεται και μια επιλογή για αλλαγή της γλώσσας.

Η επιλογή για τη δοκιμή μνήμης τρέχει το Memtest86+ στο σύστημά σας, ενώ το περιβάλλον αποκατάστασης του LiveDisk εμφανίζει διάφορα εικονίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε το σύστημα που έχει πρόβλημα.

Περιλαμβάνει τρία προγράμματα του Dr.Web (Registry Editor, Antivirus, και Dr.Web Updater) και τέσσερα προγράμματα τρίτων (Midnight Commander, Mozilla Firefox, Mate Terminal, και File Manager) τα οποία μπορείτε να τρέξετε άμεσα.

Το επόμενο βήμα εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Αν υποψιάζεστε ότι μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού έχει καταστρέψει τον υπολογιστή σας, ίσως θέλετε να τρέξετε το antivirus για μια καλή σάρωση στο σύστημά σας.

Ο Επεξεργαστής μητρώου είναι πολύ χρήσιμος εάν το κακόβουλο λογισμικό άλλαξε σημαντικά κλειδιά μητρώου, καθώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

Οι άλλες βοηθητικές εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται είναι επίσης χρήσιμες. Με τον Firefox μπορείτε να αναζητήσετε λύσεις για το πρόβλημα που σας απασχολεί από το διαδίκτυο, ενώ ο File Manager θα σας χρησιμέψει για να βρείτε αρχεία στο σύστημα.

Διαβάστε τις επίσημες οδηγίες χρήσης (PDF)

και κατεβάστε το ISO στη μορφή που θέλετε:

CD – DVD

drweb-900-cd.iso

USB

drweb-900-usb.exe

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS