ΑρχικήinetΧάκερ επιτέθηκαν στα Trump Hotels

Χάκερ επιτέθηκαν στα Trump Hotels

Χάκερ παραβίασαν τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από 14 διαφορετικά ακίνητα των Trump Hotels στο διάστημα μεταξύ 10 Αυγούστου 2016 και 9 Μαρτίου 2017, καταφέρνοντας να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα στοιχεία πιστωτικών καρτών των πελατών και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Trump

Σε μια κοινοποίηση 9 σελίδων που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα, τα Trump Hotels ενημερώνουν τους πελάτες ότι οι χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα της Saber, η οποία είναι μια εταιρεία CRS που παρέχει υπηρεσίες και συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων, και όχι τα δικά τους συστήματα, αν και επιβεβαιώνουν ότι έχουν εκτεθεί προσωπικές πληροφορίες.

“Μετά από μια έρευνα, η Saber μας ενημέρωσε στις 5 Ιουνίου 2017 ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος απέκτησε πρόσβαση σε credentials λογαριασμού που επέτρεπε την πρόσβαση σε δεδομένα καρτών πληρωμής και ορισμένων πληροφοριών κράτησης για κάποιες από τις κρατήσεις ξενοδοχείων που έγιναν μέσω του CRS της Saber”, εξηγεί η εταιρεία.

Τα στοιχεία των πιστωτικών κάρτων όπως το όνομα του κατόχου της κάρτας, ο αριθμός κάρτας, η ημερομηνία λήξης και ενδεχομένως ο κωδικός ασφαλείας της κάρτας υποκλάπηκαν από τους χάκερ, εξηγούν τα Trump Hotels μαζί με ονόματα, email, αριθμών τηλεφώνου, διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται συνήθως από μια υπηρεσία κράτησης στα ξενοδοχεία. Πληροφορίες όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, το διαβατήριο και η άδεια οδήγησης είναι απολύτως ασφαλείς.

“Εργαζόμαστε με την Saber για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Η Saber προσέλαβε μια κορυφαία εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να υποστηρίξει την έρευνά της και δήλωσε ότι ενημέρωσε επίσης τις εταιρείες επιβολής νόμου και τις εταιρείες έκδοσης καρτών πληρωμής σχετικά με αυτό το συμβάν “, ανέφεραν τα Trump Hotels.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μια παραβίαση που εκθέτει πληροφορίες πιστωτικών καρτών, συνιστάται στους πελάτες να παρακολουθούν τις κινήσεις του λογαριασμού τους, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι η οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα θα πρέπει να αναφερθεί αμέσως στις αρχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS