ΑρχικήinetMakbox διαχείριση Cloud στον δικό σας υπολογιστή

Makbox διαχείριση Cloud στον δικό σας υπολογιστή

Tο Makbox είναι μια εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες μια σειρά από έτοιμα εργαλεία όπως upload files,share files, κ.λ.π. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό cloud και να το διαχειρίζονται όπως αυτοί θέλουν. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον Γεράσιμο Μπαρχαμπά που είναι 24 ετών.

Είναι απόφοιτος Δ.Ι.Ε.Κ. με εξειδίκευση στον τομέα web developer/designer(mutlimedia/videos games) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Richard Stallman στην Αθήνα, από τον οποίο έχει ζητήσει συμβουλές για το πρόγραμμα makbox.Makbox

Έχει αναπτύξει 12 προγράμματα και τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι τα:

clonenew (κλωνοποίηση ιστοσελίδων) έχει φτιαχτεί για εκπαιδευτικό σκοπό.
owncloud_registration (νέος τρόπος εγγραφής χρηστών στο owncloud χωρίς την εγκατάσταση module).
remote_database_administrator (απομακρυσμένη διαχείριση βάσεων δεδομένων).
safe_operation_cookies (ασφαλής δημιουργία cookies).
play_online_movies_in_gnu-linux (εγκατάσταση του Adobe Flash για παρακολούθηση ταινιών σε live συστήματα GNU/Linux).

Λίγα λόγια για το Makbox

Το Makbox έχει δημιουργηθεί για να παρέχει στους χρήστες μια σειρά από έτοιμα εργαλεία όπως upload files,share files, κ.λ.π ώστε να μπορούν να έχουν το δικό τους προσωπικό cloud και να το διαχειρίζονται όπως αυτοί θέλουν.
Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μοιράζεστε αρχεία με τους φίλους σας και να τα αποθηκεύετε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε και οποιαδήποτε συσκευή.

Το βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι τα αρχεία δεν αποθηκεύονται σε κάποιον απομακρυσμένο server αλλά στον δικό σας. Έτσι η εφαρμογή παρέχει ασφάλεια όσον αναφορά την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων από τρίτους.

Το cloud εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας. Διαθέτει ένα πίνακα ελέγχου ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε αλλαγές σαν διαχειριστής, και να ελέγχετε άλλους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό. Έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα διαθέτει επίσης εισαγωγή δεδομένων μέσω τερματικού καθώς και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android.

Μπορείτε να δείτε παραπάνω στη σελίδα του project.

Μπορείτε να βρείτε όλη η εφαρμογή στο github

 

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS