Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Η Apple αφαίρεσε άπειρα Apps από το App Store μέσα σε μια μέρα

Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα μια σημαντική διαδικασία καθαρισμού στο App Store για να αφαιρέσει τους κλώνους και τις εφαρμογές spam και μοιάζει η εταιρεία να το τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς και στην Κίνα.

Apple

Μια αναφορά από την κινεζική ιστοσελίδα People.cn αποκαλύπτει ότι η Apple έχει αφαιρέσει τουλάχιστον 58.000 εφαρμογές από το Κινεζικό App Store σε μόλις δύο εβδομάδες. Το μεγαλύτερο ποσοστό απομάκρυνσης επιτεύχθηκε στις 15 Ιουνίου, όταν η Cupertino αφαίρεσε το βύσμα  σε όχι λιγότερες από 22.000 εφαρμογές, ποσοστό που είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος που αφαιρεί η εταιρεία από το App Store για παραβίαση των οδηγιών του.

Δεν είναι διαθέσιμες οι ιδιαιτερότητες, αλλά η Apple έχει ήδη επικριθεί για μερικές από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις της σχετικά με τις κινεζικές επιχειρήσεις, με ορισμένους ισχυρισμούς ότι ο κατασκευαστής του iPhone αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τις τοπικές εταιρείες των οποίων οι υπηρεσίες εκτοξεύονται από την άποψη της υιοθέτησης τους.

Η Apple, ωστόσο, έχει ήδη αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές από το παγκόσμιο App Store ως μέρος μιας μεγάλης διαδικασίας καθαρισμού που περιλαμβάνει την παρεμπόδιση εφαρμογών όπως spam και κλώνους. Μόνο στην Κίνα το 33,5% των αφαιρεθέντων εφαρμογών λέγεται ότι είναι παιχνίδια, καθώς η Apple αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που αυξήθηκε ουσιαστικά μετά από το Flappy Bird saga.

Ένας αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών που δημοσιεύονται στο App Store δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους κλώνους του διάσημου παιχνιδιού Flappy Bird και η Apple θέλει να τα αφαιρέσει, καθώς πιστεύει ότι τα copycats μπορούν να επηρεάσουν τα έσοδα των αρχικών προγραμματιστών.

Ταυτόχρονα, η Apple προχωρά επίσης σε εφαρμογές που δημιουργούνται με πρότυπα ή με υπηρεσίες online, οι οποίες ουσιαστικά οδηγούν σε περισσότερους κλώνους ή εφαρμογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός αντικειμένων επηρεάζεται από τη διαδικασία καθαρισμού.

Η επιθετική αφαίρεση των εφαρμογών της Apple συνεχίζεται αυτές τις μέρες, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρειες, αν και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να εκδηλωθούν σύντομα καθώς ο αριθμός των εφαρμογών που σκοτεινιάζουν θα αυξηθεί.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *