ΑρχικήinetΗ συμφωνία της Yahoo με την Verizon κλείνει στις 13 Ιουνίου

Η συμφωνία της Yahoo με την Verizon κλείνει στις 13 Ιουνίου

Κατά το τελευταίο έτος, η Yahoo εξαγοράζεται από την Verizon και οι μέτοχοι της εταιρείας έδωσαν τελικά την επίσημη έγκριση της πώλησης, η οποία αναμένεται να κλείσει στις 13 Ιουνίου 2017.
Μόλις γίνει η συμφωνία, η Yahoo θα αλλάξει το όνομά της σε Altaba και θα αναδιαρθρωθεί σε εταιρεία επενδύσεων. Η Altaba θα συνεχίσει να κατέχει ένα μεγάλο μέρος του Alibaba, του εξαιρετικά επιτυχημένου web concern, καθώς και το Yahoo είναι τώρα, αλλά έχει επίσης διακλαδιστεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Altaba θα κατέχει επίσης συμμετοχές σε άλλες εταιρείες και το portfolio ευρεσιτεχνιών.
Η Verizon συμφώνησε να πληρώσει 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συναλλαγή μετά την περικοπή των 350 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τις αναφορές για τις μεγαλύτερες παραβάσεις δεδομένων παγκοσμίως που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016, οι οποίες επηρέασαν 500 εκατομμύρια και 1 δισεκατομμύριο χρήστες αντίστοιχα.
Φημολογείται ότι χιλιάδες υπάλληλοι της Yahoo που υποτίθεται ότι θα μετακινηθούν στη Verizon μόλις γίνει η συμφωνία στην πραγματικότητα θα απολυθούν.
Στο άλλο άκρο της γραμμής είναι οι κορυφαίοι εκτελεστές που θα πληρώνονται εκατομμύρια αντί να μένουν χωρίς δουλειά. Η Marissa Mayer, για παράδειγμα, θα εξαργυρώσει 186 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές Yahoo μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά. Επιπλέον, η Mayer πρόκειται να λάβει χρυσή αποζημίωση, αξίας άνω των 23 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτός και αν απασχοληθεί ξανά στην Yahoo, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.
Η Mayer, η οποία ήταν με το Yahoo από το 2012, δεν πέτυχε ακριβώς το σχέδιό της να επαναφέρει το Yahoo στο δρόμο. Προσπάθησε διαφορετικές τακτικές, περνώντας βόρεια από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγορές που αναμένεται να αναβιώσουν την εταιρεία, αλλά κατάφεραν να την βυθίσουν ακόμα περισσότερο. Οι δύο παραβάσεις δεδομένων που κοινοποιήθηκαν μόνο στα τέλη του περασμένου έτους συνέβησαν και στο ρολόι της και είναι κατανοητό ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς ήταν γνωστός από χρόνια, αλλά η εταιρεία δεν ενημέρωσε κανέναν για το θέμα καθώς οι εκτελεστές δεν κατανόησαν τη σοβαρότητα Του συμβάντος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS