To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες
infosec

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά...
Read More
infosec

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν Shadow SUIDs για εκμετάλλευση των συστημάτων Linux: Μέρος 1ο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόκτηση προνομίων root στο Linux, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται συνήθως...
Read More
infosec

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes  Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;...
Read More
infosec

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι,...
Read More
infosec

Google: Η αναζήτηση του ονόματός σας δεν είναι πλέον αστείο

Ορισμένες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν για εσάς στο Google μπορεί να σας κοστίσουν ολόκληρη καριέρα ή και να θέσουν...
Read More
Latest Posts

WWDC 2017: Τα νέα MacBook και η αλήθεια

Οι ανανεωμένοι MacBook Pro της Apple παρουσιάστηκαν με κάπως μικτές αντιδράσεις πέρυσι, λόγω των προδιαγραφών τους. Αντί να χρησιμοποιήσει τα τελευταία chip Kaby Lake, η Apple επέλεξε chips Skylake προηγούμενης γενιάς.

Αυτό είναι που άλλαξε στο WWDC 2017, καθώς η Apple ενημέρωσε όλες τις συσκευές MacBook και MacBook Pro με chips Kaby Lake προσθέτοντας και κάποιες άλλες βελτιώσεις.

Η προσθήκη των νέων chip δεν πρόκειται να βελτιώσει δραματικά τις επιδόσεις των συσκευών και δεν υπάρχει λόγος να αναβαθμίσετε αν αγοράσατε κάποιον υπολογιστή της εταιρείας πέρυσι. Υπάρχουν όμως μερικά λεπτά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναφέρουμε.MacBook

Μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα των προδιαγραφών αν θέλετε από εδώ και εδώ, απλά θα πρέπει να ξέρετε ότι το Kaby Lake chip δεν θα προσφέρει τεράστια διαφορά από το Skylake. Είναι κάπου στο 10 τοις εκατό ταχύτερος, ανάλογα με το είδος της δουλειάς που κάνετε, αν και το Kaby Lake πιθανότατα θα προσφέρει τη μεγαλύτερη βελτίωση στα chip της σειράς Υ στο MacBook των 12 ιντσών. Θα προσφέρει επίσης καλύτερες ενσωματωμένες γραφικές παραστάσεις και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αν και η Apple δεν αναφέρει επισήμως καμία βελτίωση στο τελευταίο χαρακτηριστικό.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Kaby Lake που έχει ελάχιστες διαφορές από τον Skylake στα αποτελέσματα με την ισχύ επεξεργασίας είναι ένας αποκωδικοποιητής υλικού για βίντεο 4K με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων (DRM).

Οι περισσότερες εκπομπές και ταινίες 4K διαθέτουν επιπλέον κρυπτογράφηση για την αποτροπή της πειρατείας και απαιτούν ειδικό hardware για την αποκωδικοποίηση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν λίγοι υπολογιστές που μπορούν να παίξουν Netflix σε 4K. Η Apple με τους αναβαθμισμένους υπολογιστές υποστηρίζει το χαρακτηριστικό αν και θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία, πριν μπορέσετε να αναπαραγάγετε το βίντεο 4K με προστασία DRM.

Φαντάζομαι ότι είναι μόνο θέμα χρόνου, και αν και το MacBook Retina δεν είναι 4Κ, η επιπλέον λειτουργία θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Μια άλλη λεπτή βελτίωση είναι ότι η Apple ενίσχυσε τα SSDs που θα είναι «έως και 50 τοις εκατό» γρηγορότερα. Αυτό είναι 3,2 GBps ανάγνωση και 2,2 GBps ταχύτητες εγγραφής (δοκιμασμένο σε δίσκους των 512 GB). Αν κάνετε πολλές επεξεργασίες φωτογραφιών ή βίντεο, θα καλωσορίσετε αυτές τις ταχύτητες που πιθανότατα να είναι πιο αισθητές από τη βελτίωση του επεξεργαστή.

Εν τω μεταξύ, το MacBook Pro 15 ιντσών έρχεται τώρα με AMD Radeon Pro 555 στη χαμηλότερη διαμόρφωση.

Η τιμολόγηση παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό η ίδια, εκτός από το MacBook Pro χωρίς το Touch Bar που αρχίζει από $1.299 χάρη σε μια νέα διαμόρφωση αποθήκευσης των 128 GB.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *