ΑρχικήHow To5 Android εφαρμογές που αποκλείουν τους ανεπιθύμητους

5 Android εφαρμογές που αποκλείουν τους ανεπιθύμητους

Το Spam είναι παντού. Είναι στα εισερχόμενα σας, στο γραμματοκιβώτιο σας, και τώρα είναι και στο Android τηλέφωνο σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες κλήσεις / SMS στην Android συσκευή σας, χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω προτεινόμενες εφαρμογές.

Android

Σε όλους έχει τύχει είτε να σας καλέσουν με τηλεφωνική κλήση, είτε να σας στείλουν ένα μήνυμα, το οποίο διαφημίζει κάποιο τυχάρπαστο προϊόν ή αναφέρει πληροφορίες για κάτι που δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Οι spamers, από την στιγμή που έχουν το νούμερο του τηλεφώνου σας, δεν θα σταματήσουν να σας ενοχλούν, αφού κάποια cookies τους έχουν πει ότι σχετίζεστε με το προϊόν τους. Θα μπορούσατε βέβαια, ειδικά στις τηλεφωνικές κλήσεις, να επιλέξετε να μην απαντάτε σε άγνωστους καλούντες, αλλά τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε μία σημαντική τηλεφωνική κλήση.

Στα Android τηλέφωνα υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να μπλοκάρουν αυτές τις ενοχλητικές κλήσεις. Ας δούμε πέντε από αυτές που αξίζει να τις έχετε υπόψιν σας.

1. Call Control – Call Blocker


Με το Call Blocker όχι μόνο θα αποκλείσετε ανεπιθύμητες spam κλήσεις, αλλά μπορείτε επίσης να φιλτράρετε και τα SMS σας. Τα Spam SMS θα εξακολουθούν να φτάνουν στο τηλέφωνο σας, αλλά θα φιλτράρονται από την εφαρμογή πριν τα δείτε. Η εφαρμογή σας δίνει αρκετές επιλογές, όπως το φίλτρο κειμένου SMS, τη λειτουργία “μην ενοχλείτε”, την προσωπική μαύρη λίστα, το log των αποκλεισμένων κλήσεων, την μαύρη λίστα της κοινότητας κλπ. Έχετε επίσης την δυνατότητα να συγχρονίσετε online την εφαρμογή με το cloud και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών καταλόγων σας τοπικά στο τηλέφωνό σας.

Όταν η Call Blocker αποκλείει μια κλήση, δεν θα λάβετε καμία ειδοποίηση ή οποιοδήποτε είδος της σημείωσης σχετικά. Εάν ένας αριθμός που έχει μπει στην μαύρη λίστα, είτε την προσωπική σας είτε της κοινότητας, προσπαθήσει να σας καλέσει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει.

2. Mr. Number – Αποκλεισμός κλήσεων & Spam


Η εφαρμογή Mr. Number είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αναστολείς spam για Android. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά την εφαρμογή, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, για εμποδίσετε τις ενοχλητικές κλήσεις spam. Η εφαρμογή έχει ήδη μια λίστα των αριθμών spam, που έχουν αναφερθεί από άλλους χρήστες.

Εάν παρόλα αυτά, λάβετε μια ανεπιθύμητη κλήση από έναν αριθμό, που δεν έχει αναφερθεί, μπορείτε να τον αποκλείσετε πηγαίνοντας στο «Ρυθμίσεις -> Call Blocking -> Check the suspected spam option.» Για να αναφέρετε την κλήση ως spam, απλά πατήστε το «Report Spam» στην κάτω δεξιά γωνία αφού πρώτα επιλέξτε τον αριθμό.

Όταν το νούμερο της ανεπιθύμητης κλήσεις μπει κατάλογο ανεπιθύμητων μηνυμάτων της εφαρμογής, θα πάρετε μια προειδοποίηση και μπορείτε ακόμη και να δείτε τι έχουν αναφέρει οι άλλοι χρήστες για αυτόν τον αριθμό.

3.Truecaller-Αναγνώριση & φραγή


Η Android εφαρμογή TrueCaller έχει σαν πρωταρχικό σκοπό να βρίσκει τη ταυτότητα όλων των κλήσεων που έρχονται προς εσάς. Ακόμα κι αν αυτή η εφαρμογή λειτουργεί ως αναγνώριση κλήσεων, έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό που θα σας αποτρέψει να δέχεστε spam κλήσεις.

Αναγνωρίζει τις κλήσεις από telemarketers και spam, χάρη στο μεγάλο κατάλογο telemarketer που διαθέτει. Απλά βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη κατά την πρώτη εγκατάσταση της εφαρμογής, και η TrueCaller θα μπλοκάρει αυτόματα κάθε κλήση που προσδιορίζει ως spam.

Αν υπάρχει ένας αριθμός, που η εφαρμογή δεν προσδιορίζει ως spam, αλλά εσείς θέλετε να το σταματήσετε, μπορείτε να τον αποκλείσετε πηγαίνοντας στο «Settings -> Block -> View My Block List» και πατώντας το μπλε κύκλο στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.

4. Call Blocker Free – BlackList


Η Call Blocker Free θα σας απαλλάξει από τις ενοχλητικές ανεπιθύμητες κλήσεις. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει αυτή η εφαρμογή να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, είναι ότι έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τις κλήσεις παγίδες ή αν θέλετε τις one-ring phone scam. Σε αυτές τις κλήσεις, ο απατεώνας σας καλεί αφήνοντας να χτυπήσει το τηλέφωνό σας μόνο μία φορά. Εσείς επιστρέφετε πίσω την κλήση για να δείτε ποιος σας κάλεσε, μόνο που χρεώνεστε για την κλήση σας αρκετά χρήματα ανά λεπτό. Η εφαρμογή έχει ενεργοποιημένη την δυνατότητα αποκλεισμού αυτών των κλήσεων, από προεπιλογή.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πώς θέλετε να αποκλείσετε τις κλήσεις αυτές, επιλέγοντας απλά να το κλείνετε, να το κλείνετε και να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου, ή να κάνετε σίγαση χωρίς να κλείνετε την κλήση. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να ενημερώνεστε για όλες τις μπλοκαρισμένες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου.

5. Hiya – Caller ID & Block


Η Hiya είναι μία spam-blocking Android εφαρμογή που μπορεί να εντοπίσει περίπου ένα εκατομμύριο αριθμούς spam. Από τη στιγμή που δέχεστε μια κλήση, η εφαρμογή συγκρίνει τον αριθμό με τη βάση δεδομένων της για να σας ενημερώσει αν είναι spam ή όχι.

Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ιούς και κακόβουλο λογισμικό σε μηνύματα κειμένου σας. Αν έχετε κάποια κενά στις πληροφορίες σχετικά με ορισμένες επαφές σας, η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τα κενά αυτά, χάρη στο χαρακτηριστικό της αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου.

Για να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό στη μπλοκ λίστα σας, πηγαίνετε στο «Settings -> Call Protection -> Numbers on my block list» και πατήστε το κόκκινο κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS