ΑρχικήinetΌχι οι χρήστες του Kodi δεν κινδυνεύουν με δεκαετή φυλάκιση

Όχι οι χρήστες του Kodi δεν κινδυνεύουν με δεκαετή φυλάκιση

Μεγάλες εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι: The Mirror, Daily Mail, The Sun και Express, αναφέρουν ότι όλοι όσοι παρακολουθούν streaming μέσω του Kodi διατρέχουν κίνδυνο φυλάκισης δέκα ετών. Φυσικά είναι μια ψεύτικη είδηση που γεννήθηκε με στόχο το click-bait. Ακολούθησαν δεκάδες άλλες δημοσιεύσεις της ίδιας “είδησης”.

Σήμερα, μάλιστα η Sunday Express ανέβασε τα στοιχήματα αναφέροντας ότι οι αναγνώστες του TorrentFreak θα μπορούσαν να πάνε και αυτοί στη φυλακή.kodi

Η πειρατεία υπήρξε πάντα ένα λογικά δημοφιλές θέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σήμερα που δεν έχει εμπλακεί ή δεν έχει συναντήσει το φαινόμενο με κάποιο τρόπο.

Τελευταία με την κυκλοφορία των TV Boxes που έχουν εγκατεστημένο το εντελώς νόμιμο λογισμικό Kοdi, το οποίο συμπληρώνεται με addons που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε ταινίες υψηλής ποιότητας, τηλεοπτικά κανάλια και ζωντανά αθλήματα, η πειρατεία έγινε απόλυτα προσβάσιμη ακόμα και σε αυτούς που είναι αρχάριοι με κάθε είδος τεχνολογίας.

Αναφέραμε ήδη το θέμα, αλλά όπως φαίνεται οι βρετανικές εφημερίδες άρχισαν να δημοσιεύουν συγκλονιστικές ιστορίες για το Kοdi και την πειρατεία γενικά, ανακυκλώνοντας συχνά την ίδια ιστορία με τίτλους click-bait SHOCKING, YOU JUST WON’T BELIEVE.

10 χρόνια φυλάκιση για τους χρήστες του Kodi;

Η παραπάνω έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Daily Express και είναι χαρακτηριστική όλων αυτών που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα. Το όνομα Kodi είναι πολύ δημοφιλής όρος αναζήτησης, και συνεχώς ανακαλύπτονται θέματα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή. Θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας που δεν ισχύουν.

Όπως αναφέρθηκε αυτή την εβδομάδα, ο νόμος για την ψηφιακή οικονομία επιβάλλει κυρώσεις για αδικήματα παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από δύο έως δέκα χρόνια, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό δεν ισχύει για τους χρήστες που μεταδίδουν περιεχόμενο στο σπίτι τους μέσω του Kodi.

Για να συλληφθεί κάποιος χρήστης και να μπει φυλακή, θα πρέπει να κοινοποιήσει στο κοινό ένα πνευματικά κατοχυρωμένο έργο.

Στους όρους της πειρατείας, σημαίνει “μεταφόρτωση” ή “upload” αλλά αυτοί που μεταδίδουν περιεχόμενο μέσω του Kodi δεν κάνουν τίποτα τέτοιο.

Ο συγκεκριμένος Νόμος δεν αναφέρει τίποτα απολύτως λύση για την αντιμετώπιση του streaming περιεχομένου από χρήστες, τελεία.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω εικόνα…..

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS