Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Το Facebook κατηγορείται ότι στοχεύει «ανασφαλή» παιδιά και νέους

Το Facebook αναγκάστηκε να απολογηθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επέτρεπε σε διαφημιστές να στοχεύσουν συναισθηματικά ευάλωτα άτομα, ηλικίας ακόμα και 14 ετών!

Facebook

Σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από δύο κορυφαία στελέχη του Facebook στην Αυστραλία, χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη συλλογή δεδομένων (μέσω μηνυμάτων, εικόνων και αντιδράσεων) σχετικά με τη συναισθηματική κατάσταση των 6,4 εκατομμυρίων «μαθητών», «φοιτητών» και «νέων Αυστραλών Και Νέο Ζηλανδών», υποδεικνύοντας τις στιγμές που οι νέοι αυτοί χρειάζονται να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Με άλλα λόγια, τα δεδομένα λένε πότε οι νέοι αισθάνονται «άχρηστοι» ή «ανασφαλείς» και είναι επομένως πιο δεκτικοί στο να λάβουν διαφημίσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι οι πληροφορίες που συλλέγει δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για στοχευμένες διαφημίσεις: “Το Facebook δεν προσφέρει εργαλεία που να στοχεύουν τους χρήστες με βάση τη συναισθηματική τους κατάσταση. Η ανάλυση που πραγματοποίησε ένας Αυστραλός ερευνητής, είχε σκοπό να βοηθήσει τους εμπόρους να καταλάβουν πώς εκφράζονται οι άνθρωποι στο Facebook”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει.”

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αλγόριθμοι συλλογής δεδομένων όπως αυτός, όχι απλά υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με τις βασικές αρχές της παραγωγής για το κέρδος, χρησιμοποιούνται συνεχώς.

Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα για το Facebook είναι ότι η παρακολούθηση των συναισθημάτων των νέων σε πραγματικό χρόνο, φαίνεται να παραβιάζει τον Αυστραλιανό νόμο για τις διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες προς τα παιδιά.

Όπως επισημαίνει η The Australian, ο νόμος ορίζει ως παιδί ένα άτομο ηλικίας 14 ετών και κάτω και δηλώνει ότι τα παιδιά πρέπει να “αποκτήσουν ρητή συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα προτού ασκήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα οδηγήσει στη συλλογή ή την αποκάλυψη … των προσωπικών πληροφοριών τους.” Δηλαδή “πληροφορίες που προσδιορίζουν το παιδί ή μπορούν να εντοπίσουν το παιδί.”

Η συλλογή πληροφοριών του Facebook για τους νέους και τα αρνητικά τους συναισθήματα, όπως «άγχος», «ηττοπάθεια» κτλ, φαίνεται να είναι αντίθετες με τα ηθικά πρότυπα του Συνδέσμου Εθνικών Διαφημιζομένων της Αυστραλίας (AANA).

Η έκθεση είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της υπηρεσίας του Facebook, που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση αυτού που κάποιοι θα θεωρούσαν ανήθικη διαφήμιση. Μια έρευνα ProPublica το 2016 ισχυρίστηκε ότι η πλατφόρμα επέτρεψε στους διαφημιζόμενους να κάνουν διακρίσεις κατά φυλή – αυτό που το Facebook αποκαλεί ετικέτα “εθνοτικής συγγένειας”.

Ίσως η είδηση ότι το Facebook επιτρέπει στις διαφημίσεις να στοχεύουν νέους Αυστραλούς με βάση τη χαμηλή συναισθηματική τους κατάσταση θα οδηγήσει σε μια ακόμα αλλαγή πολιτικής. Είτε αυτό, είτε μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα εργαλεία AI, για να προσπαθήσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *