ΑρχικήinetΠρέπει να εμπιστεύεστε τις προτεινόμενες απαντήσεις της Google;

Πρέπει να εμπιστεύεστε τις προτεινόμενες απαντήσεις της Google;

Όταν πληκτρολογείτε μια ερώτηση στην Αναζήτηση της Google, συνήθως σας επιστρέφει μια πλήρη απάντηση στην κορυφή της σελίδας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προτεινόμενων απαντήσεων μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου, αλλά μπορεί η απάντηση που σας δίνει να είναι και εντελώς λάθος.

Γιατί να δώσει όμως εσφαλμένες πληροφορίες η Google;

Τα σύντομα αποσπάσματα πληροφοριών που βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, στην γλώσσα του SEO είναι γνωστά και σαν “featured snippets,” και θεωρούνται “rich answers,” (“εμφανιζόμενα αποσπάσματα”, και “πλούσιες απαντήσεις” αντίστοιχα). Στα αποσπάσματα αυτά δίδεται υψηλότερη προτεραιότητα, σε σχέση με τα συνηθισμένα αποτελέσματα, που δεν περιέχουν τα παραπάνω tags. Google

Το παραπάνω το αναφέραμε για να καταλάβετε πως καθορίζει η Google ποια αποσπάσματα θα προβάλει από μια δημοσίευση.

Για να καθορίσει τώρα την προτεραιότητα χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Knowledge Graph database. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων όμως δεν μπορεί να εξακριβώσει επαληθευμένες πηγές.

Αυτό σημαίνει ότι οι προτεινόμενες απαντήσεις της Google μπορούν να αναρτηθούν στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων από οποιοδήποτε κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης, ακόμα και αν δεν ο ιστότοπος που το δημοσίευσε πρώτη φορά.

Πώς φτάνουν στην κορυφή αυτά τα αποτελέσματα;

Ένα σημαντικό αίτιο είναι η δημοτικότητα, αλλά δεν είναι το μόνο. Η Goοgle δίνει προτεραιότητα σε συνδέσμους που απαντούν απευθείας σε συνήθεις ερωτήσεις, και σε links που απαντούν σε αυτές τις ερωτήσεις με τις λιγότερες λέξεις. Να αναφέρουμε ότι στην μηχανή αναζήτησης της Goοgle αρέσουν πολύ και οι απαντήσεις που προσφέρουν τις πληροφορίες σε μορφή λίστας.

Όπως καταλαβαίνετε δεν έχει και τόσο σημασία το αν οι πληροφορίες είναι ακριβείς ή όχι. Παραδείγματα του παρελθόντος το έχουν αποδείξει. Φυσικά αφαιρέθηκαν γρήγορα μόλις έγιναν viral:

Μια παλαιότερη καταχώρηση της Goοgle για τον Barack Obama τον ανέφερε σαν “King of America,” ή πολλές καταχωρήσεις που ανέφεραν ότι οι δεινόσαυροι δεν υπήρξαν ποτέ.

Βέβαια οι λάθος απαντήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Γιατί;

Η Αναζήτηση της Google χρησιμοποιεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που αποφασίζει αν πρέπει να κρατήσει ένα απόσπασμα ή να το αλλάξει βάσει της απόδοσης του. Έτσι, ένα εντελώς ψευδές απόσπασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κορυφαία προτεινόμενη απάντηση μέχρι να βρεθεί κάποιος να το επισημάνει. Η Google είναι συνήθως αρκετά γρήγορη στον καθορισμό κάθε τέτοιου ζητήματος, αλλά πάντα κατόπιν εορτής.

Έτσι, καλό θα ήταν να μην πιστεύετε το πρώτο πράγμα που διαβάζετε…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS