ΑρχικήinetHeadphones εκρήγνυνται εν ώρα πτήσης

Headphones εκρήγνυνται εν ώρα πτήσης

Μετά τα smartphones, τώρα είναι και η σειρά των Headphones να αρχίσουν να εκρήγνυνται!

Headphones

Μια ανακοίνωση έχει εκδοθεί, αφού οι μπαταρίες των Headphones μιας γυναίκας φαίνεται να εξερράγησαν σε μια πτήση από το Πεκίνο προς τη Μελβούρνη. Σε αποσπάσματα από το Γραφείο Ασφάλειας των Αυστραλιανών Μεταφορών (ATSB), η ανώνυμη γυναίκα περιέγραψε πως κοιμόταν με τη συσκευή όταν ξύπνησε από μία έκρηξη.

«Όπως πήγα να γυρίσω αισθάνθηκα κάψιμο στο πρόσωπό μου. Γρήγορα άγγιξα το πρόσωπό μου, με αποτέλεσμα τα ακουστικά να πάνε γύρω από το λαιμό μου» είπε. «Συνέχισα να αισθάνομαι κάψιμο γι ‘αυτό τα άρπαξα και τα πέταξα στο πάτωμα. Έβγαζαν σπίθες.»

Παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο της γυναίκας φαινόταν μαυρισμένο σε μερικά σημεία, ο χειρότερος τραυματισμός της ήταν ένα έγκαυμα στο χέρι της. Δεν ζήτησε ωστόσο ιατρική φροντίδα.

Headphones

Προσπάθησε να σβήσει τη μικρή φωτιά με το πόδι της και οι αεροσυνοδοί έριξαν έναν κουβά νερό πάνω στα φλεγόμενα Headphones. Τελικά, η μπαταρία και το κάλυμμα έλιωσαν και κόλλησαν στο πάτωμα του αεροσκάφους. Μερικοί επιβάτες έβηχαν “σε ολόκληρη τη διαδρομή”, λόγω της μυρωδιάς του λιωμένου πλαστικού και των καμένων μαλλιών.

Η έκρηξη μπαταριών σε καταναλωτικά προϊόντα είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο, από hoverboards μέχρι τα Galaxy Note της Samsung πέρυσι.

Η ATSB αρνήθηκε να ονομάσει το εμπορικό σήμα των ακουστικών, επειδή ήταν «θέμα μπαταρίας και όχι ακουστικών.»

Η αλήθεια είναι, ότι σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με μπαταρία ιόντων λιθίου θα μπορούσε να εκραγεί. Γιατί? Επειδή οι “κακές μπαταρίες είναι κακές.” Έχουμε να κάνουμε με πολλή ενέργεια σε ένα μικρό πακέτο. Οι “μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν ιστορικό σε σχέση με κινητά και φορητές συσκευές”, πρόσθεσε η ATSB. “Αλλά όλες οι μπαταρίες περιέχουν αποθηκευμένη ενέργεια και κατά συνέπεια είναι δυνητικά επικίνδυνες” Μικρές βλάβες μπορεί να παρεισφρήσουν στη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, αν και οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες παίρνουν προφυλάξεις και γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία ακόμη πιο ασφαλών μπαταριών.

Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να είστε πιο ασφαλής:

  • Αποφύγετε τα φτηνά ηλεκτρονικά είδη, όπου αυτό είναι δυνατόν
  • Διασφαλίστε ότι το προϊόν έχει περάσει δοκιμές από ομάδες πιστοποίησης ασφαλείας, όπως η UL.

Εν τω μεταξύ, η ATSB πήρε το περιστατικό ως μια ευκαιρία για να υπενθυμίσει στους επιβάτες βήματα που ακολουθούμε κατά τη διάρκεια πτήσης:

  1. Οι μπαταρίες πρέπει να διατηρούνται σε εγκεκριμένο μέρος, εκτός εάν χρησιμοποιούνται.
  2. Οι εφεδρικές μπαταρίες πρέπει να είναι στη χειραποσκευή σας και ΌΧΙ στις αποσκευές σας.
  3. Αν το smartphone ή άλλη συσκευή κάποιου επιβάτη έχει πέσει στο κενό ανάμεσα στα καθίσματα, εντοπίστε τη συσκευή πριν κινήσετε το κάθισμα.
  4. Εάν ο επιβάτης δεν μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή του, θα πρέπει να απέχει από τη μετακίνηση των καθισμάτων και να επικοινωνήσετε αμέσως με ένα μέλος του πληρώματος του θαλάμου επιβατών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS