ΑρχικήsecurityBlackBerry: τρέχει τo January Security Update στα Android τηλέφωνα της

BlackBerry: τρέχει τo January Security Update στα Android τηλέφωνα της

Η BlackBerry φαίνεται να είναι η πρώτη μη-Google OEM που θα ξεκινήσει την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας January για τα smartphones του Android. Έχει περάσει λιγότερο από μια ημέρα αφότου η Google ανακοίνωσε ότι η ενημερωμένη έκδοση θα τρέχει σε συσκευές Nexus και Pixel, και η BlackBerry έκανε μια παρόμοια ανακοίνωση.

BlackBerry

Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας January είναι άμεσα διαθέσιμη για BlackBerry smartphones που τρέχουν με λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο έχει αγοραστεί μέσω του online καταστήματος της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι τα carrier-branded τηλέφωνα δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για το update.

Για να μάθετε πότε το carrier-branded BlackBerry smartphone σας θα λάβει αυτή την ενημέρωση ασφαλείας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο σας για περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Google, η ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας January θα πρέπει να αντιμετωπίσει 85 ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν. Προφανώς, κάθε OEM μπορεί να προσθέσει τις δικές της διορθώσεις σε περίπτωση που βρει και άλλες ευπάθειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δικές τους συσκευές.

Η BlackBerry έχει το δικό της δελτίο ασφαλείας σε απάντηση για το δελτίο ασφαλείας Android που κυκλοφόρησε χθες. Ο μακρύς κατάλογος των τρωτών σημείων που καθορίζονται στην παρούσα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει κρίσιμα, υψηλά, μέτρια και χαμηλά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια τρωτά σημεία που βρέθηκαν στο chipset της Qualcomm το οποίο τροφοδοτεί μερικά από τα Blackberry Android smartphones. Επίσης, υπάρχει άλλη μια ευπάθεια στο Qualcomm sound driver που θα μπορούσε να επιτρέψει σε ένα τοπικό κακόβουλο app να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο πλαίσιο του πυρήνα. Παρόμοια θέματα βρέθηκαν στην κάμερα κάμερα Qualcomm, Wi-Fi driver, GPU driver και το Qualcomm bootloader.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS