Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Εγκαταστήσατε το Super Mario Run στο Android σας; Είναι malware

Μετά την επιτυχία του Pokémon Go, το Super Mario Run έχει γίνει το πιο hot παιχνίδι της Nintendo για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας ήδη 40 εκατομμύρια downloads το παιχνίδι ήρθε πριν μία εβδομάδα και στην πλατφόρμα του iOS.mario

 

Φυσικά οι φίλοι των Android συσκευών είναι απογοητευμένοι αφού επισήμως δεν είναι ακόμα συμβατό με το λειτουργικό τους. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο όμως θα σας πείσει για το αντίθετο. Αν ψάξετε θα βρείτε ένα εκτελέσιμο apk αρχείο του παιχνιδιού το οποίο τρέχει σε Android και δεν είναι κάτω από την πλατφόρμα Google Play.

Το έχετε ήδη κατεβάσει και τρέξει στο τηλέφωνό σας? Συγχαρητήρια!! Έχετε κολλήσει malware. Το Super Mario Run έχει μέχρι και σήμερα κυκλοφορήσει μόνο για iOS συσκευές και δεν υπάρχει στο Google Play. Οτιδήποτε σχετικό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό για να εγκατασταθεί θα πρέπει ο χρήστης να πάει στο μενού της ασφάλειας του τηλεφώνου και να το ρυθμίσει να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών από «μη αξιόπιστες πηγές».

Μερικές από αυτές τις κακόβουλες εφαρμογές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν την δυνατότητα να λάβουν τον πλήρη έλεγχο της Android συσκευής σας, αφού η εφαρμογή σας ζητά κατά την εγκατάσταση πρόσβαση να επεξεργάζεται, να διαβάζει, να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα SMS, να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο και να εντοπίζει τη θέση σας με χρήση GPS.

Ωστόσο, μία από τις κακόβουλες εφαρμογές με τίτλο «Super Mario» δημιουργεί πρόσθετα εικονίδια, εμφανίζει pop-up και διαφημίσεις σε banner, εγκαθιστά άλλες κακόβουλες εφαρμογές στο smartphone του θύματος, και εκτελεί δραστηριότητες χωρίς αλληλεπίδραση των χρηστών. Σύμφωνα με την antivirus εταιρεία Trend Micro τα στελέχη της έχουν ανιχνεύσει την κακόβουλη Super Mario εφαρμογή 90.000 φορές φέτος.

Μια άλλη εφαρμογή, επίσης με τίτλο «Super Mario» που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία ασφαλείας, ζητά από τους χρήστες πρώτα να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται 9Apps, η οποία ζητά στη συνέχεια περισσότερα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής ήχου, να διαβάζει και να τροποποιεί το ημερολόγιο και ακόμη πρόσβαση στην SD κάρτα.

Έτσι, σας συνιστούμε αντί για τη λήψη εφαρμογών από άγνωστα καταστήματα τρίτων, οι χρήστες του Android να περιμένουν για την επίσημη κυκλοφορία μέσω του Google Play.

Επίσης προτείνουμε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Ασφάλεια και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή «Άγνωστες πηγές» είναι απενεργοποιημένη.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *