ΑρχικήsecurityΤο Facebook διαθέτει εργαλείο λογοκρισίας που χρησιμοποιούν τρίτοι

Το Facebook διαθέτει εργαλείο λογοκρισίας που χρησιμοποιούν τρίτοι

Εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζει το Facebook λόγω του ότι κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις στην πλατφόρμα του, είναι να έρθει στο φως ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει μυστικά ένα εργαλείο για την καταστολή μηνυμάτων που εμφανίζονται στα feeds των χρηστών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, σύμφωνα με τη New York Times.

Το εργαλείο αναφέρεται ότι έχει αναπτυχθεί με τις ευλογίες του CEO Mark Zuckerberg για να βοηθήσει την αποδοχή της πλατφόρμας του κοινωνικού δικτύου στην Κίνα, όπου το Facebook έχει μπλοκαριστεί από το 2009.facebook china

Έτσι το Faceboοk φέρεται να ανέπτυξε ένα εργαλείο για χρήση από τρίτους, όπως τις τοπικές επιχειρήσεις και την κυβέρνηση της Κίνας. Οι εν λόγω επιχειρήσεις (και η κυβέρνηση) θα έχουν τον πλήρη έλεγχο στο τι εμφανίζεται στα feeds των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Η NYT αναφέρει ότι η ανάπτυξη αυτού του χαρακτηριστικού ξεκίνησε πέρυσι, και οι τεχνικοί εντός της εταιρείας έχουν δημιουργήσει διαφορετικές ομάδες υπό την ηγεσία του Vaughan Smith, αντιπρόεδρος του Faceboοk στο τμήμα εταιρικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Εσωτερικά, το εργαλείο δεν είναι ακριβώς μυστικό. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Zuckerberg να τους πει για αυτό σε μια από τις καθιερωμένες συνεδρίες Q&A της εταιρείας που έγινε τον φέτος Ιούλιο. Ο CEO του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου απάντησε τότε:

“Είναι καλύτερα για το Faceboοk να είναι ένα μέρος που επιτρέπει συνομιλίες, ακόμη και αν δεν είναι πλήρης η συνομιλία.”

Παρά το γεγονός ότι το Faceboοk δεν θέλει να αυτοαποκαλείται επιχείρηση μέσων ενημέρωσης, είναι πολύ δύσκολο για τον κόσμο να το αποδεχτεί:
Περίπου οκτώ στους δέκα Αμερικανούς χρησιμοποιούν το Facebook, και περίπου τα δύο τρίτα των μελών του κοινωνικού δικτύου διαβάζει ειδήσεις από την πλατφόρμα .

Η αποκάλυψη ενός μυστικού εργαλείου λογοκρισίας στα projects που ετοιμάζει Faceboοk θα οδηγήσει σίγουρα σε μεγαλύτερα προβλήματα. Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι του Facebook με CEO τον Mark Zuckerberg είναι τόσο τυφλωμένοι από την επιθυμία τους να κατακτήσουν τον κόσμο, που είναι πρόθυμοι να αγνοήσουν βασικές ηθικές αρχές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS