Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

PoisonTap ξεκλειδώστε κάθε υπολογιστή σε 30 δεύτερα

PoisonTap: Ακόμη και οι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης δεν φαίνεται να είναι αρκετοί όπως αποδεικνύει ο Samy Kamkar, και μερικές φορές δεν χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Το νέο exploit του Kamkar ονομάζεται PoisonTap, και χρησιμοποιεί ένα δωρεάν λογισμικό που τρέχει σε ένα μικροϋπολογιστή Raspberry Pi Zero. Μετά την τοποθέτηση του Raspberry Pi σε έναν προσαρμογέα USB στον υπολογιστή στόχο η συσκευή πιάνει δουλειά.
poisontap

Σε 30 δευτερόλεπτα, παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος και αρχίζει την εγκατάσταση ενός backdoor που λειτουργεί ακόμη και όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τη θύρα USB.

Αν νομίζετε ότι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης, θα σας σώσει, κάνετε λάθος.

Το PoisonTap δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν προσπαθεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά τον παρακάμπτει εντελώς – και όπως φαίνεται λειτουργεί.

Μετά τη σύνδεση της συσκευής PoisonTap, αρχίζει να μιμείται μια συσκευή που παρέχει Internet από το USB. Μόλις εντοπιστεί από τον υπολογιστή στόχο, υποθέτει ότι είναι συνδεδεμένο μέσω ethernet, και αρχίζει να στέλνει όλη την μη κρυπτογραφημένη web κυκλοφορία στο μικροελεγκτή.

Η υπάρχουσα ασφάλεια του δικτύου σας δεν μπορεί να σας σώσει, καθώς η συσκευή ξεγελάει τον υπολογιστή στόχο να δώσει προτεραιότητα σε όλες τις άλλες συνδέσεις και όχι σε αυτή που είστε ήδη συνδεδεμένοι.

Ενεργώντας ως μια επίθεση man-in-the-middle, η συσκευή στη συνέχεια αρχίζει να κλέβει όλα τα cookies ελέγχου ταυτότητας HTTP που έχετε χρησιμοποιήσει για να συνδεθείτε σε λογαριασμούς σας, καθώς και τα session data από εκατομμύριο κορυφαία sites στο internet σύμφωνα με την Alexa.

Λόγω του τρόπου που έχει σχεδιαστεί, οι έλεγχοι ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί να μην βοηθήσουν, αφού οι συνδέσεις πραγματοποιούνται από τα cookies που έχει αποθηκεύσει το PoisonTap και όχι από τα πραγματικά διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Το μοναδικό μειονέκτημα για την αποτελεσματικότητά του είναι ότι απαιτεί από το χρήστη να έχει μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ανοικτή στην κλειδωμένη συσκευή. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν κλείνει τους browsers πριν κατεβάσουν το καπάκι στο laptop μας.

Ο Kamkar έδωσε και μερικές συμβουλές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αν και αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες δεν είναι πρακτικές:

Ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να μπαίνει σε αδρανοποίηση, παρά σε κατάσταση sleep. Στην αδρανοποίηση ο υπολογιστής αναστέλλει όλες του τις διαδικασίες.
Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησής σας κάθε φορά που κλείνετε το μηχάνημά σας.
Καθαρίστε τακτικά τα cache του browser σας.
Χρησιμοποιήστε πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου
Απενεργοποιήσετε τις θύρες USB

Δείτε το βίντεο

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *