ΑρχικήinetΠροσοχή: κυκλοφορεί ψεύτικο Microsoft Security Essentials Antivirus

Προσοχή: κυκλοφορεί ψεύτικο Microsoft Security Essentials Antivirus

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα επικίνδυνο και ψεύτικο Security Essentials Antivirus της Microsoft, που σκοπό έχει να σας αποσπάσει χρήματα.

security-essentials-antivirus

Η εταιρεία δημοσίευσε σήμερα μια προειδοποίηση για να εξηγήσει ότι αυτό το ψεύτικο Microsoft Security Essentials antivirus είναι στην πραγματικότητα μια απάτη που ανιχνεύεται ως SupportScam: MSIL/Hicurdismos.A και ο μοναδικός σκοπός του είναι να σας πείσει ότι υπάρχει κάτι λάθος στον υπολογιστή σας, ώστε να πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσό για προβούν οι κακοποιοί σε πλαστές επισκευές.

Υπενθυμίζουμε ότι το Security Essentials Antivirus της Microsoft είναι ένα δωρεάν antivirus της εταιρείας και απευθύνεται στους χρήστες των Windows 7 και παλαιοτέρων εκδόσεων των Windows.

Το πρώτο ύποπτο γεγονός σχετικά με αυτό το ψεύτικο antivirus είναι ότι έχει σαν στόχο τα Windows 8 και Windows 10, ενώ το πραγματικό πακέτο μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε Windows 7 και παλαιότερα. Το Microsoft Security Essentials αντικαταστάθηκε για τα Windows 8 και 10 από το Windows Defender και έρχεται προ-εγκατεστημένο σε όλα τα συστήματα.

Μετά την εγκατάσταση, το ψεύτικο πακέτο δημιουργεί μια μπλε οθόνη η οποία περιέχει κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι όλα απλά μια κακόβουλη προσπάθεια για να σας κλέψουν χρήματα. Η μπλε οθόνη εμφανίζει πληροφορίες επικοινωνίας (π.χ. έναν αριθμό τηλεφώνου), ενώ η Microsoft δεν περιλαμβάνει τέτοιες λεπτομέρειες σε πληροφορίες σφάλματος. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες που βλέπουν αυτήν την μπλε οθόνη προτρέπονται να καλέσουν τον αριθμό τηλεφώνου και να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη του υπολογιστή τους πληρώνοντας φυσικά κάποιο τίμημα.

Σύμφωνα με την Microsoft όποιος χρήστης προβεί στην επικοινωνία που προτείνει η ψεύτικη μπλε οθόνη ενθαρρύνει του κακοποιούς να του τοποθετήσουν στο σύστημά του περισσότερα malware με το πρόσχημα των εργαλείων υποστήριξης ή λογισμικού που υποτίθεται ότι θα διορθώσει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει.

Επιπλέον λάβετε υπόψη σας ότι το αρχικό πακέτο που σας προτρέπει να κατεβάσετε και να τρέξετε στον υπολογιστή σας ονομάζεται setup.exe, αλλά η Microsoft δεν χρησιμοποιεί ποτέ αυτό το όνομα για να εγκαταστήσει ή να αναβαθμίσει το Security Essentials. Στη συνέχεια, αν ψάξετε στις ιδιότητες του αρχείου, ο εκδότης δεν είναι η Microsoft, και η SmartScreen των Windows δείχνει επίσης μια ειδοποίηση λέγοντας ότι “ο εκδότης του setup.exe δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS