Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

12χρονη φτιάχνει πρόγραμμα που προστατεύει από τα φάρμακα

φάρμακα-πρόγραμμα-υπολογιστή

Ένα 12χρονο κορίτσι ανέπτυξε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, το οποίο αποτρέπει την επικίνδυνη αντίδραση σε φάρμακα

Ένα φάρμακο μπορεί να βοηθήσει ορισμένα άτομα, αλλά μπορεί να έχει αρνητική αντίδραση σε άλλα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος που οι γιατροί θα μπορούσαν να πουν πώς το φάρμακο θα αντιδράσει σε ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά τώρα χάρη σε ένα 12χρονο κορίτσι αυτό είναι δυνατό.

Η Sofia Tomov από το Knoxville του Tennessee έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για υπολογιστή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να αποτρέψουν μια επικίνδυνη αντίδραση σε φάρμακα. Είναι μία από τις φιναλίστ του Discovery Education 3M Young Scientist Challenge 2016, ενός διάσημου επιστημονικού διαγωνισμού για μαθητές γυμνασίου.

Ο αλγόριθμος της Tomov μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς, ενώ εξετάζουν τους ασθενείς, για να μάθουν αν ένας συγκεκριμένος ασθενής είναι αλλεργικός σε φάρμακα ως μέρος της συνήθους ιατρικής φροντίδας του. Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει τυχόν γενετικές μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη ή ενδεχομένως θανατηφόρα αντίδραση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ανεπιθύμητη αντίδραση σε φάρμακα είναι η τέταρτη πιο συχνή αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Sofia, της οποίας φιλοδοξία είναι να πάρει διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών και να αρχίσει τη δική της εταιρεία, παραδέχεται ότι έχει ακόμα αρκετή δουλειά προτού να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμά της.

«Μέχρι τώρα [οι επιστήμονες] δεν έχουν βρει μια εφικτή λύση, διότι οι αλγόριθμοι χρειάζονται πάρα πολύ ώρα για να τρέξουν σε ένα γονιδίωμα μήκους 6000000000», εξηγεί στο A Mighty Girl’s Facebook Page.

«Για τους ασθενείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η καρδιακή προσβολή, αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο για την υγεία τους.»

Αυτό δεν είναι η πρώτη εφεύρεση της Sofia. Έχει ήδη κατασκευάσει ένα σύστημα που εμποδίζει τα απορριφθέντα φάρμακα να εισέρχονται στην παροχή νερού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *