Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!
infosec

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος...
Read More
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
Latest Posts

12χρονη φτιάχνει πρόγραμμα που προστατεύει από τα φάρμακα

φάρμακα-πρόγραμμα-υπολογιστή

Ένα 12χρονο κορίτσι ανέπτυξε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, το οποίο αποτρέπει την επικίνδυνη αντίδραση σε φάρμακα

Ένα φάρμακο μπορεί να βοηθήσει ορισμένα άτομα, αλλά μπορεί να έχει αρνητική αντίδραση σε άλλα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τρόπος που οι γιατροί θα μπορούσαν να πουν πώς το φάρμακο θα αντιδράσει σε ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά τώρα χάρη σε ένα 12χρονο κορίτσι αυτό είναι δυνατό.

Η Sofia Tomov από το Knoxville του Tennessee έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για υπολογιστή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να αποτρέψουν μια επικίνδυνη αντίδραση σε φάρμακα. Είναι μία από τις φιναλίστ του Discovery Education 3M Young Scientist Challenge 2016, ενός διάσημου επιστημονικού διαγωνισμού για μαθητές γυμνασίου.

Ο αλγόριθμος της Tomov μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς, ενώ εξετάζουν τους ασθενείς, για να μάθουν αν ένας συγκεκριμένος ασθενής είναι αλλεργικός σε φάρμακα ως μέρος της συνήθους ιατρικής φροντίδας του. Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει τυχόν γενετικές μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη ή ενδεχομένως θανατηφόρα αντίδραση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ανεπιθύμητη αντίδραση σε φάρμακα είναι η τέταρτη πιο συχνή αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Sofia, της οποίας φιλοδοξία είναι να πάρει διδακτορικό στην επιστήμη των υπολογιστών και να αρχίσει τη δική της εταιρεία, παραδέχεται ότι έχει ακόμα αρκετή δουλειά προτού να μπορέσει να εφαρμοστεί το πρόγραμμά της.

«Μέχρι τώρα [οι επιστήμονες] δεν έχουν βρει μια εφικτή λύση, διότι οι αλγόριθμοι χρειάζονται πάρα πολύ ώρα για να τρέξουν σε ένα γονιδίωμα μήκους 6000000000», εξηγεί στο A Mighty Girl’s Facebook Page.

«Για τους ασθενείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η καρδιακή προσβολή, αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο για την υγεία τους.»

Αυτό δεν είναι η πρώτη εφεύρεση της Sofia. Έχει ήδη κατασκευάσει ένα σύστημα που εμποδίζει τα απορριφθέντα φάρμακα να εισέρχονται στην παροχή νερού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *