ΑρχικήinetΚυκλοφόρησε η επέκταση AdBlock για τον browser Windows 10 Edge

Κυκλοφόρησε η επέκταση AdBlock για τον browser Windows 10 Edge

Οι επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης AdBlock και Adblock Plus μόλις έκαναν το ντεμπούτο τους και στον Microsoft Edge των Windows 10.

edge adblock

Προς το παρόν όμως ο Microsoft Edge δεν υποστηρίζει επεκτάσεις στις σταθερές εκδόσεις του, οπότε μόνο οι χρήστες Windows Insider μπορούν να εγκαταστήσουν την επέκταση αναστολής διαφημίσεων. Η Microsoft δοκιμάζει την εν λόγω λειτουργία αυτή την περίοδο και σχεδιάζει να τη απελευθερώσει στην επερχόμενη ενημέρωση που έρχεται το καλοκαίρι.

Για να εγκαταστήσετε μία από αυτές τις νέες επεκτάσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τους συνδέσμους στο store για τα AdBlock και AdBlock Plus και κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης. Αν τρέχετε την τελευταία έκδοση των Windows 10 στο πρόγραμμα των Windows Insider, η εγκατάσταση θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Στη συνέχεια, απλά πηγαίνετε πάνω στο μενού των επεκτάσεων στον Edge, και θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τους αναστολείς διαφημίσεων.

Είναι αυτονόητο ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την ελκυστικότητα του browser Edge, αφού η εφαρμογή ξεκίνησε το Ιούλιο του 2015 με μόνο ένα βασικό πακέτο χαρακτηριστικών, όταν όλοι οι υπόλοιποι browsers κάνουν σχεδόν τα πάντα.

Η Microsoft για να κερδίσει το χαμένο έδαφος σκοπεύει να κάνει τις επεκτάσεις του Chrome να εργάζονται στον Edge, με πολύ μικρές αλλαγές στο αρχικό κώδικα της κάθε επέκτασης, έτσι ώστε με δεδομένο το γεγονός ότι η δυνατότητα επεκτάσεων στους απλούς χρήστες θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, η εταιρεία ελπίζει ότι η πλειοψηφία των προγραμματιστών θα αρχίσει κατά τους εναπομείναντες μήνες να αναπροσαρμόζει τις επεκτάσεις της και για το πρόγραμμα περιήγησης των Windows.

Το πρόγραμμα περιήγησης Edge είναι αποκλειστικά για τους χρήστες των Windows 10 και αυτό είναι σίγουρα ένας άλλος λόγος που δεν μπορεί να πάρει μεγάλο ποσοστό από το μερίδιο της αγοράς ακόμα, αλλά η Microsoft αναμένει ότι η εφαρμογή να γίνει πιο δημοφιλής ως υιοθέτηση του νέου λειτουργικού συστήματος που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS