ΑρχικήinetΠρόστιμο 3 εκατομμυρίων για τον προγραμματιστή του Gozi Trojan

Πρόστιμο 3 εκατομμυρίων για τον προγραμματιστή του Gozi Trojan

Ο 28χρονος Ρώσος Nikita Kuzmin, προγραμματιστής του Gozi Trojan, καταδικάστηκε χθες σε 37 μήνες φυλάκιση. Εκτός από την φυλάκιση, το δικαστήριο του όρισε και ένα πρόστιμο 6.934.979 δολαρίων για τις ζημίες που προκάλεσε με την ανάπτυξη του τραπεζικού κακόβουλου λογισμικού Gozi.horse Gozi Trojan

Ο Kuzmin δημιούργησε το Gozi Trojan το 2007 και το διέθεσε σε υπόγεια hacking forums χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο “76”. Το κακόβουλο λογισμικό ήταν καινοτόμο όταν δημιουργήθηκε, καθώς ήταν το πρώτο που πρόσφερε MaaS (malware-as-a-service).

Το τραπεζικό trojan Gozi κάνει “Web injects” σε modules οι οποίες αξιοποιούν διάφορες διεργασίες στο πρόγραμμα περιήγησης των μολυσμένων υπολογιστών. Έτσι μπορούσε να επικαλύψει νόμιμες σελίδες με ψεύτικες, και φυσικά προτιμούσε τραπεζικά portals.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Kuzmin στις ΗΠΑ το 2010. Ο hacker κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με τις εισαγγελικές αρχές και ομολόγησε την ενοχή του αργότερα το 2011.

 

Εκτός του Kuzmin, οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν επίσης άλλους δύο άλλους σαν συνεργάτες του.

Ένας από αυτούς είναι ο Deniss Calovskis, ένας Λετονός hacker που δημιούργησε πολλά από τα modules του Gozi. Οι αρχές συνέλαβαν τον Calovskis το Νοέμβριο του 2012, και μετά από μια μακρά και παρατεταμένη διαδικασία έκδοσης.

Ο δεύτερος ύποπτος που βοήθησε Kuzmin είναι ο Ρουμάνος, Mihai Ionut Paunescu, ο οποίος συνελήφθη το 2012 στη Ρουμανία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS