ΑρχικήinetΗ διαρροή των Panama Papers προέρχεται από hacking

Η διαρροή των Panama Papers προέρχεται από hacking

Η τελευταία διαρροή που συγκλόνισε τον κόσμο (Panama Papers) φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ενός hack στον διακομιστή e-mail της εταιρείας Mossack Fonseca το περασμένο έτος.

Η διαρροή των εγγράφων Panama Papers από την διεθνή εταιρεία Mossack Fonseca που έχει βάση τον Παναμά, φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιάζονται αλλά σπάνιες φορές μπορούν να το αποδείξουν: ευκατάστατοι πολιτικοί, επιχειρήσεις, επενδυτές, και εγκληματίες χρησιμοποιούν σαν καταφύγιο offshore επιχειρήσεις για να κρύψουν τον πλούτο τους από το κοινό και φυσικά από την εφορία.panama papers

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο συν-ιδρυτής του Ramon Fonseca δήλωσε στο Κανάλι 2 ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αυθεντικά και ότι είχαν “υποκλαπεί από κάποιον hacker”.

Σύμφωνα με την The Spanish, ο hacker απέκτησε πρόσβαση σε μια τεράστια “δεξαμενή” εγγράφων από την παραβίαση του διακομιστή e-mail της εταιρείας Mossack Fonseca.

Η εταιρεία αντέδρασε αμέσως στέλνοντας ένα μήνυμα στους πελάτες της αναφέροντας τι είχε συμβεί, ότι ερευνά πώς έγινε η παραβίαση συνέβη, και ότι θα λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει μελλοντικές παραβιάσεις”.

Η διαρροή των “Panama Papers” περιγράφεται σαν τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων που έχει γίνει ποτέ, και η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ή International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ), η οποία συντονίζει την κυκλοφορία των εγγράφων αναφέρει ότι υπάρχουν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα και 2.6 TB δεδομένων.

Η διαρροή έχει εκθέσει τις υπεράκτιες δραστηριότητες εκατοντάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων από όλο τον κόσμο, όπως ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας David Gunnlaugsson, τον αείμνηστο πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, τον Vladimir Putin και πολλούς άλλους.

ΥΓ.: ανάμεσα στα ονόματα υπάρχει φυσικά και το Ελληνικό στοιχείο, έτσι για να νοιώθουμε περήφανοι….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS