ΑρχικήinetCentriphone: Πώς να φτιάξετε μία follow cam για το iPhone σας

Centriphone: Πώς να φτιάξετε μία follow cam για το iPhone σας

Είστε άνθρωπος των extreme sports και θέλετε να καταγράφετε σε κάμερα την δράση σας? Δείτε το Centriphone, μία ιπτάμενη βάση για iPhone.

Centriphone

Ο σκιέρ Nicolas Vuignier έβγαλε στο Youtube εχθές ένα βίντεο στο οποίο εξιστορεί πως κατάφερε να δημιουργήσει την ιπτάμενη βάση για κάμερα που την ονομάζει Centriphone και μπορεί να ίπταται πάνω από κεφάλι σας σε κυκλική κίνηση γύρω από εσάς.

Για την ιστορία το Vuignier είχε δημοσιεύσει πριν ένα μήνα το παρακάτω 3λεπτο βίντεο που μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες έπιασε πάνω από 3,6 εκατομμύρια προβολές.

Ο ίδιος επέστρεψε στο Youtube μοιράζοντας αυτή την φορά το βίντεο της έμπνευσης και την κατασκευής.

 

Και αν είστε καλός στην αεροναυπηγική ή έστω στην κατασκευή χάρτινων σαϊτών τότε παρακολουθείστε το εγχείρημα:

Όπως θα δείτε η κατασκευή του μοιάζει με μία πλαστική σαϊτα, που μπορεί να δεχθεί με ασφάλεια ένα iPhone (γιατί δεν νοείτε να το χάσετε στα χιόνια !!). Από εκεί και πέρα μέσω δύο πετονιών μπορείτε να το στριφογυρνάτε πάνω από κεφάλι σας λαμβάνοντας εντυπωσιακές εικόνες.

gliderdesign

Ο σχεδιασμός του Centriphone είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να κατεβάσετε από το GitHub για να το εκτυπώσετε σε ένα 3D εκτυπωτή.

Ο Vuignier αναφέρει ότι πειραματίζεται για ακόμη πιο περίτεχνες εκδόσεις που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε βαρύτερες κάμερες όπως μία GoPro.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS